banner4

banner9

Kuzey Makedonya’ya 20 bin Kur’an-ı Kerim

Bursa Osmangazi Belediyesi, Hayrat İnsani Yardım Derneği Bursa Şubesi işbirliğinde Kuzey Makedonya’daki hafızlık öğrencileri için 20 bin Kur’an-ı Kerim ve 5 bin Elifba kitabı gönderdi.

İLÇELER 11.11.2020, 22:31 30.01.2021, 22:52
Kuzey Makedonya’ya 20 bin Kur’an-ı Kerim

Hayrat İnsani Yardım Derneği’nin Afrika ve Balkan ülkelerindeki gelir seviyesi düşük Müslüman vatandaşlara Kur’an-ı Kerim ulaştırmak için başlattığı ‘Dünya Kuran Okuyor’ projesine bir destek de Osmangazi Belediyesi’nden geldi. Ocak ayında başlatılan proje kapsamında bugüne kadar toplam farklı ülkelerdeki Müslüman vatandaşlara 680 bin Kur’an-ı Kerim ulaştırırken, Osmangazi Belediyesi ve Hayrat İnsani Yardım Derneği Bursa Şubesi işbirliğinde Kuzey Makedonya’ya gönderilen 20 bin Kur’an-ı Kerim ile bu sayı 700 bine ulaştı. Kuzey Makedonya’daki hafızlık öğrencilerinin okuması için gönderilen 20 bin Kur’an-ı Kerim ve Arnavutça yazılı 5 bin Elifba kitabı, okunan dualarla birlikte yola çıktı.

DÜNDAR: “TÜRKİYE 780 BİN KİLOMETREKAREDEN İBARET DEĞİL”

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, düzenlenen törende yaptığı konuşmada Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi 780 bin metrekarelik bir alandan ibaret olmadığına vurgu yaparak, “Ülke sınırlarını aşarak dünyanın birçok noktasına yardımlar ulaştıran ve ihtiyaç sahibi vatandaşları tespit ederek onlara destek olan Hayrat İnsani Yardım Derneği üyelerini tek tek tebrik ediyorum. Allah sizlerden razı olsun. Batının gözüyle bakıldığında biz çok farklı bir milletiz. Sınırları aşıp, ulaşılamayan yerlere ulaşıyor ve hayırlar yapıyoruz. Bu bizim milletimizin hem inanç hem de kültür olarak bir felsefesi. Sizler buradan Asya, Afrika ve Balkanlardaki en ücra noktalara ulaşarak oradaki bir eksiği görüp, tamamlamaya çalışıyorsunuz. Daha dün arkadaşlarımız Bulgaristan’dan döndü. Yetimlerle, ihtiyaç sahipleriyle buluşup desteklerimizi ulaştırdılar. Kırcaali Hastanesi’ne 11 tekerlekli sandalye, battaniye ve birtakım yardım malzemeleri götürdüler. Dağlık Karabağ, Ermenistan işgalinden kurtarıldı. Bu bir inancın zaferidir. İnanmışsak, başarırız. Bizler, ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlarımıza destek olmaya inandık ve bu uğurda da çalışıyoruz. İnşallah bu Kur’an-ı Kerim’ler Kuzey Makedonya’daki hafızlık öğrencilerimize ulaşacak. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

HEDEF 1 MİLYON KUR’AN-I KERİM

Hayrat İnsani Yardım Derneği Bursa Bölge Temsilcisi Hamza Gökhan Tüccar da, yaptığı konuşmada, “Hayrat İnsani Yardım Derneği, kurulduğu günden bu yana 5 kıtadaki 70 ülkede, eğitimden, sağlığa kadar birçok konuda hayırsever milletimizin yardımlarını ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırıyor. Bugün de 20 bin adet Kur’an-ı Kerim’i ve Arnavutça yazılı 5 bin Elifba kitabını, Müslüman nüfusun yoğun olduğu Kuzey Makedonya’ya gönderiyoruz. Hedefimiz 1 milyon Kur’an’ı ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırmak. Başlattığımız projeye destek olan Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’a çok teşekkür ediyorum. Allah ondan razı olsun. Her zaman bizlerin yanında yer alarak, desteklerini esirgemediler” diye konuştu.

“KUR’AN BİZİM KILAVUZUMUZ”

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mustafa Sayılgan da, Mehmet Akif Ersoy’un dizelerinden alıntı yaparak konuşmasında, “Akif’in de dediği gibi; “İnmemiştir hele Kur’an, bunu hakkıyla bilin. Ne mezarlıkta okumak, ne fal bakmak için. Kur’an’ı çok güzel kapların içerine koyup, evimizin en güzel yerlerine kaldırıyoruz. Bunu saygıdan dolayı yapıyoruz ancak Kur’an-ı Kerim’leri evimizde bir köşede saklamamız değil, koyduğumuz yerlerden indirip okumamız gerekiyor. Kur’an bizim kılavuzumuz. Hayat kitabımız. Kuzey Makedonya’daki Müslüman kardeşlerimize binlerce Kur’an-ı Kerim götürdüğünüz için sizlere teşekkür ediyorum. Başta Mustafa Başkanımız olmak üzere yapılan hayırda emeği geçen herkesten Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Kur’an-ı Kerim ve Elifba kitaplarının yer aldığı TIR, okunan dualar işliğinde Kuzey Makedonya’ya uğurlandı.

Yorumlar (0)
21°
kapalı
banner5
banner10