banner4

banner9

Her mahalleye özgün proje

Bursa Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Yıldırım Kaymakamı Adem Yazıcı, kurum amirleri ve 16 mahalle muhtarı ile istişare toplantısında bir araya geldi.

İLÇELER 22.10.2020, 00:04 30.01.2021, 23:02
Her mahalleye özgün proje

Mimarsinan Spor Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantıda mahallenin durumu masaya yatırıldı. Kaymakam Adem Yazıcı’nın başkanlık yaptığı toplantıya Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın yanı sıra İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Önder, kurum amirleri ile 152 Evler, Baruthane, Beyazıt, Davutdede, Değirmenönü, Eğitim, Ertuğrulgazi, Güllük, Kaplıkaya, Mehmet Akif Ersoy, Mimarsinan, Ortabağlar, Selçukbey, Sinandede, Siteler ve Şükraniye mahalle muhtarları katıldı. Mahallenin sorunlarının ve çözüm yollarının ele alındığı toplantıda konuşan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Muhtarlar Günü’nde gerçekleşmesi hasebiyle toplantımız daha önemli hale geldi. Öncelikle Muhtarlar Günü’nü tebrik ediyorum. Rabbim yaptığınız hizmetlerden dolayı sizlerden razı olsun. Muhtarlık hakikaten zor bir zanaat. Çünkü vatandaşımız okulla, asfaltla, parkla; kısaca mahalledeki her sorun ile ilgili muhtara gidiyor. Muhtarlarımız da kurumlarla iletişim kurarak mahallenin problemini taşımaya gayret ediyor. Hamdolsun Cumhurbaşkanımız, muhtarlarımızın sosyal haklarının iyileştirilmesi noktasında destek oldu. Bu anlamda vatandaşlarımızdan muhtarlarımıza iletilen ve muhtarlarımızdan bizlere gelen talepleri titizlikle değerlendiriyoruz” dedi.

MAHALLELERE ÖZEL ÇALIŞMALAR

Mahallelerde yapılan çalışmalar ve gelecekte gerçekleştirilecek projeler hakkında bilgi veren Başkan Oktay Yılmaz, “2020 yılını Fen İşleri Yılı ilan etmiştik. Mahallelerimizin temel sıkıntıları olan, huzuru ve sükunu sağlayacak olan temizlikle, parklarla, yollarla ilgili bir takım düzenlemeler gerçekleştirdik. İleriye dönük projelerimizi sürdürüyoruz. Profesör Tezok Caddesi’nde Büyükşehir Belediyemizle 2021’in bahar aylarında alt yapı ve yağmur suyu giderleri ile ilgili düzenlemesini gerçekleştirmiş olacağız. Cazibe Merkezi’nde ve Kaplıkaya Parkı’nda iyileştirmelere gidiyoruz. Mimarsinan Parkı ve Spor Salonu’nun bulunduğu bölgede revizyon gerçekleştirerek daha nitelikli sosyal alanlar oluşturacağız. Beyazıt Halı Saha’mızı tamamladık. Sinandede’de benzer bir saha çalışmamız olacak. 152 Evler’de bulunan Eski Fakülte’nin olduğu yerde Yıldırım’ın ihtiyacı olan bir sosyal yaşam merkezine kavuşacağız. Orada AVM yapmak gibi bir niyetimiz yok. Niyetimiz gençliği buluşturacak, gençliğe hizmet edecek bir takım çalışmalar yapmak. Yıldırım’ın tamamına genel hizmetlerimizi gerçekleştirirken diğer taraftan da mahallelerimizin ihtiyaçlarına, özelliklerine göre özgün projeler hazırlıyoruz” diye konuştu.

YEŞİL YILDIRIM VURGUSU

Yıldırım’a yeşil hüviyetini yeniden kazandırmak için en az 700 bin metrekare yeşil alan çalışması gerçekleştirdiklerini vurgulayan Başkan Yılmaz, “Süreç içerisinde şekillendireceğimiz daha büyük projelerimiz de olacak. Yıldırım’a en az 700 bin metrekare aktif yeşil alan kazandıracağız. Şehrin yeşil kimliğine tekrar kavuşmasını sağlayacağız. Davutdede ve Şükraniye mahallemizde şehrin merkezine hizmet edecek Uyumayan Kütüphanemizi Kasım ayı içerisinde açmış olacağız. Sıracevizler’de Sosyal Yaşam Merkezimizin inşaatına başlıyoruz. Selçukbey Mahallemizde kanal boyu ile Büyükşehir Belediyemizle bir düzenleme çalışması yapıyoruz. Kanalın üstünü kapatamasak da çevresel güzellik katmak için bir çalışma yapacağız. Dr. Sadık Ahmet Spor Tesisimizde bir yenileme gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

‘SALGINI İYİ YÖNETİYORUZ’

Mahallelerin sorunlarını paylaşma ve çözüm üretme noktasında bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirten Yıldırım Kaymakamı Adem Yazıcı, “Konularımızı ve sorunlarımızı paylaşma, çözüm üretme noktasında bir aradayız. Muhtarlar Günü vesilesi ile de bu toplantıyı tertip etme kararı aldık. Bu vesile ile muhtarlarımızın Muhtarlar Günü’nü kutluyorum. Pandemi tedbirleri nedeniyle bu toplantılarımızı daraltılmış olarak gerçekleştiriyoruz. İnşallah en kısa sürede bu salgın hastalıktan hep beraber ülke olarak kurtulduğumuzda, 69 mahalle muhtarımızla bir araya gelmeyi ümit ediyorum. Başta Cumhurbaşkanlığımız ve Sayın Cumhurbaşkanımızın kararları, Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri ve İç İşleri Bakanlığımızın talimatları çerçevesinde, ilimizde Valiliğimizin İl Hıfzıssıhha Kurulu kararları, ilçemizde İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararları çerçevesinde pandemi ve salgının önlenmesine yönelik çok önemli tedbirler ve önlemler alıyoruz” dedi.

MUHTARLARA TEŞEKKÜR

Pandemi döneminde muhtarların büyük özveri ile çalışmalara dahil olduğunu işaret eden Kaymakam Yazıcı, “Mart ayından beri Vefa Destek Grupları oluşturarak halkımızın ihtiyaçlarını karşılama noktasında değerli muhtarlarımızla, kamu görevlilerimizle ve belediyemizle uyum içerisinde 7/24 kesintisiz bir şekilde vatandaşlarımızın taleplerine cevap verdik. Gerek pozitif vakalar gerekse temaslı vakalar olarak adlandırdığımız kişiler üzerinde filyasyon çerçevesinde bir mahalle denetim ekibi oluşturduk. Bu ekiplerimizde de bizlerin en büyük paydaşı muhtarlarımız oldu. Başta kolluk birimlerimiz, muhtarlarımız ve diyanet personelimiz bu süreçte aktif rol oynamaya devam ediyor. Geride kalan süreçte Vefa Destek Grupları’nda gösterdiğiniz performans, yakın iş birliği ve salgınla mücadelede filyasyon konusunda pozitif ve temaslı vakalarımızı asgari 7 gün evlerinde olacak şekilde kapı kapı dolaşarak ziyaret etmeniz nedeniyle muhtarlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Bu süreci hep beraber yönetiyoruz. Sağlık olmadan, sağlığımız yerinde olmadan, sağlığı çözmeden, sağlıklı karar alma, hizmet üretme ve vatandaşlarımızın sorunlarını çözme noktasında sıkıntılar yaşanabiliyor. Bu dönemde en büyük görevimiz tamamen pandemi ile alakalı” şeklinde konuştu. Toplantının ardından Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ile Yıldırım Kaymakamı Adem Yazıcı, toplantıya katılan muhtarlara, koronavirüs salgını sürecinde gerçekleştirdikleri özverili çalışmalar nedeniyle teşekkür belgesi takdim etti.

Yorumlar (0)
15°
açık
banner5
banner10