banner4

banner9

Başkan Taban’dan deprem kahramanlarına teşekkür

Bursa İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, 30 Ekim tarihinde merkez üssü İzmir’in Seferihisar ilçesi olan ve çevre illerden de hissedilen 6.6 büyüklüğündeki deprem ardından bölgeye giderek çöken binalarda arama kurtarma çalışmalarına katılan İnegöl Doğal Afetler Arama Kurtarma (İNDAK) üyeleriyle bir araya geldi.

İLÇELER 16.11.2020, 23:37 30.01.2021, 22:43
Başkan Taban’dan deprem kahramanlarına teşekkür

İnegöl Belediyesi meclis salonunda İnegöl Doğal Afetler Arama Kurtarma (İNDAK) üyeleriyle bir araya gelen İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, deprem bölgesinde yaşananlar hakkında bilgi alırken kendilerine deprem kahramanlığı sergilediklerinden dolayı teşekkür etti.

DEPREM KAHRAMANLARINA TEŞEKKÜR EDİYORUM

İnegöl Doğal Afetler Arama Kurtarma (İNDAK) ekibinin arama kurtarma çalışmalarına katıldığı Yağcıoğlu Sitesi B blokta uzun çabalar için özel teşekkür buluşması gerçekleştirildiğini belirten Başkan Taban, ‘’30 Ekim tarihinde merkez üssü İzmir’in Seferihisar ilçesi olan ilçemizde de hissettiğimiz ve hepimizi üzen bir deprem meydana geldi. Deprem sonrası içinde belediye çalışanlarımızın da bulunduğu 17 kişilik ekip deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmaları yaptı.Deprem ülkemizin acı bir gerçeği. İstiyoruz ki hiçbir felaket, afet olmasın. Ancak hayat, her şeyi içerisinde barındırıyor. İzmir’de gösterdiğiniz kahramanlık örneği için İNDAK üyelerine çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

AFETLERE KARŞI HAZIRLIKLI OLMALIYIZ

Oluşabilecek her türlü afete hazırlıklı olunması gerektiğini vurgulayan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, ‘’Afet denilince akla sadece deprem gelmesin. Oluşabilecek tüm risklere karşı tedbirimizi almalıyız. Bu konuda 193 maddeden oluşan Doğal Afet Eylem Planı ile ilçe halkımıza afetler konusunda atılacak adımları belirtmiştik. Allah hiçbir kimseye acı yaşatmasın. Ancak bizler tedbirimizi alarak her türlü afetlere karşı hazırlıklı olmalıyız.’’ dedi.

GÖNÜLLÜ ARAMA KURTARMA EKİBİ BAŞVURLARI DEVAM EDİYOR

İnegöl Belediyesi bünyesinde gönüllülük esasına dayalı olarak oluşturulan arama kurtarma ekibi başvurularının devam ettiğini belirten Başkan Alper Taban, ‘’Vatandaşlar belirli bir mülakata tabi tutulduktan sonra yedekli şekilde oluşturulacak kadroya İNDAK tarafından eğitimler verilecek. İnegöl Belediyesi arama kurtarma ekibinde yer almak isteyen vatandaşların başlangıçta hiçbir bilgi sahibi olması gerekmezken, eğitimler sonrasında belirli sınavlar ve elemeler de yapılacak.’’

BAŞVURU VE KATILIM

İnegöl Belediyesi arama kurtarma ekibine katılmak isteyen vatandaşların nasıl bir yol izleyeceği konusunda da bilgi veren Başkan Taban, “Bu oluşumda yer almak isteyen vatandaşlarımız http://www.inegol.bel.tr/ adresinden ilgili Başvuru Formunu indirip 27 Kasım Cuma gününe kadar Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğümüze teslim ederek kayıtlarını yaptırabilecekler. Kayıtların alınmasının ardından eğitimler ve ardından yapılacak bazı sınavlarla yeterli donanıma ulaşmış vatandaşlarımızla ekibimizi kurmuş olacağız” diye konuştu.

Yorumlar (0)
22°
hafif yağmur
banner5
banner10