banner4

banner9

Eğitime destek Osmangazi’den

Eğitime desteğini her yıl arttırarak sürdüren Bursa Osmangazi Belediyesi, son 11 yılda ilçedeki eğitim yatırımları için 53 milyon liralık kaynak kullandı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, geleceğin sağlam temeller üzerine inşa edilmesi hedefiyle eğitime destek çalışmalarına büyük önem verdiklerini söyledi.

OSMANGAZİ BELEDİYESİ 09.09.2021, 15:19

Bugüne kadar hayata geçirdiği yatırımlar ve sosyal sorumluluk projeleri ile birçok yerel yönetime ilham kaynağı olan Osmangazi Belediyesi, eğitim alanındaki çalışmalarını da bir adım öne taşıdı. Osmangazi Belediyesi, gerek ilçe genelinde ihtiyacı bulunan okulların fiziki şartlarının iyileştirilmesi, gerekse çocukların ve gençlerin gelişimlerine katkı sunulması amacıyla birbirinden değerli çalışmalara imza attı.

Eğitime destek çalışmaları kapsamında bugüne kadar Osmangazi’deki 116 okulda bakım, onarım, tadilat ve çevre düzenleme çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “İlçemizdeki ilk ve orta dereceli okulların daha sağlıklı, daha modern ve daha temiz şartlarda eğitim verebilmeleri amacıyla okullarımızın tadilat ve bahçe düzenleme çalışmaları ile eğitime destek veriyoruz. Ayrıca, ilçemize bir ilkokul ve ortaokul, bir uluslararası lise ve bir adet anaokulunu kazandırdık. Eğitim yatırımları için bugüne kadar 53 milyon liralık kaynak kullandık” diye konuştu.

EĞİTİME YÜZDE YÜZ DESTEK

Klasik belediyecilik hizmetleri dışında kurum farkı gözetmeksizin eğitimden sağlığa, spordan çevre yatımlarına kadar vatandaşın ihtiyaç duyduğu her alanda hizmet ürettiklerini ifade eden Başkan Mustafa Dündar, “Eğitim, bizim en öncelikli konularımızdan birisi. Okuyup araştıran, düşünen, üreten ve geleceğe güvenle bakan gençler yetiştirmek için adeta bir seferberlik ilan ettik. ‘Eğitime Yüzde Yüz Destek’ dedik ve ilçemizdeki okulların ihtiyaçları için bütçemizden çok ciddi kaynak ayırdık” dedi.

Eğitime yönelik yatırımın ülkenin geleceğine yapılan ciddi yatırım olduğunun önemine vurgu yapan Başkan Dündar, “Türkiye’nin tek çatı altında inşa edilmiş en büyük okulu olma özelliğine sahip Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni Bursa’ya kazandırdık. 36 derslik ve 750 öğrenci kapasiteli okulumuzda 70 farklı ülkeden öğrenci eğitim alıyor. Yurt, yemekhane, kapalı ve açık spor salonları, konferans salonu ve kafeteryaları ile tam bir eğitim kompleksi olan okul, aynı zamanda Uluslararası kimliğe sahip tek lise. Yine Mehmet Akif Mahallemizde inşa ettiğimiz 26 derslikli Osmangazi Belediyesi Hacı Akkadın Tarman İlkokulu ve Ortaokulu ile Demirtaş’taki Tarık Çevikel Anaokulu sıfırdan inşa ederek çocuklarımızın hizmetine sunduğumuz okullarımız. Okulların dışına Mehmet Akif, Demirkapı, Emek Bilgi Evi ve Hüdavendigar Sosyal Gelişim Merkezlerimiz, ilköğretim çağındaki çocuklarımızın gelişimine ciddi katkı sağlıyor. Sıfırdan inşa ettiğimiz okulların dışında, mevcut okulların fiziki şartlarının iyileştirilmesine de büyük önem veriyoruz. Bugüne kadar toplam 116 adet okulda bakım, onarım ve tadilat çalışmaları gerçekleştirdik. Tüm bu işler için 53 milyon lira gibi çok ciddi bir bütçe ayırdık.” İfadelerini kullandı.

Osmangazi’yi her alanda geleceğe taşımak ve daha modern bir kent adına özverili çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Başkan Dündar, spor sahalarından, oyun gruplarına, tadilat işlerinden, çevre düzenlemesine, ek derslik ve anaokulu inşaatlarından kırtasiye malzemesi dağıtımına kadar birçok alanda eğitim kurumlarına hizmet verdiklerini kaydetti.

Çocukların eğitim alanlarının fiziksel şartlarını iyileştirmenin yanı sıra, eğitim hayatlarını destekleyen yarışma ve organizasyonlar ile düşünce dünyalarının gelişimine katkı sağladıklarını bildiren Başkan Dündar, “Pandemi döneminde de öğrencilerimize tablet dağıtımından, kırtasiye malzemesi yardımına ve EBA destek noktaları oluşturmaya kadar birçok hizmet sunarak uzaktan eğitime destek verdik, vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Yorumlar (0)
21°
kapalı
banner5
banner10