Orhangazi’de çöp konteynerleri yıkanıyor

Orhangazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından İlçe genelinde bulunan tüm çöp konteynerlerini yerinde yıkayarak dezenfekte etti.

İLÇELER 22.04.2020, 19:15
Orhangazi’de çöp konteynerleri yıkanıyor

Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından rutin olarak devam eden çöp konteynerleri yıkama ve dezenfekte çalışmaları korona virüs sonrası sıklaştırarak aralıksız olarak dezenfekte ediliyor. İlçe genelinde yıkama işlemlerinin yanı sıra çöp konteynerlerinin da yıkanarak temizlenme işlemleri aralıksız olarak devam ediyor. İlçe genelinde bulunan toplamda 1500 adet çöp konteynerleri bulundukları yerde yıkama aracının içinde otomatik olarak ortalama 5 dakika süre ile dezenfekte edilerek yıkanıyor.

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, “ Dünyayı etkisine alan bu korona virüs salgınla mücadelemiz her yönüyle devam ediyor. İlçe genelinde temizlik işleri müdürlüğümüz tarafından rutin olarak devam eden çöp konteynerleri yıkama işlemlerini bu süreçte hızlandırdık ve kısa bir süre içerisinde ilçe genelinde ve tüm mahallelerimizde bulunan çöp konteynerleri dezenfekte işlemleri tamamlanacaktır. Cadde ve sokaklarımızda bulunan çöp konteynerlerimizi yıkayarak pis kokulardan arındırmak, sinek ve larva oluşumunu önlemek istiyoruz. Her geçen gün korona virüs salgınına karşı tedbirlerimizi artırıyoruz.

SAĞLIK HER ŞEYİN BAŞINDA GELİR

Çevre temizliği konusunda oldukça hassas bir dönemden geçiyoruz. Korona virüsü salgınına karşı mücadele kapsamında temizlik işleri müdürlüğü ekiplerimiz ilçe genelinde kesintisiz bir şekilde hizmet vermeyi sürdürüyor. Bu salgına karşı hep beraber mücadele ederek kurtulmalıyız. Bu süreçte yapmamız gereken şey zorunlu olmadıkça evlerimizde kalmamızdır. Evde kalalım, sağlıklı kalalım çünkü #HayatEveSığar” dedi.