Orhangazi: Başkan Aydın: “CHP şov peşinde”

Bursa Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, geçtiğimiz günlerde satışı gündeme gelen Ortaköy mahallesinde mülkiyeti Orhangazi Belediyesine ait arazi ile ilgili CHP İlçe Başkanı Ender Teke’nin yapmış olduğu basın açıklamasına karşılık kamuoyunu bilgilendirme amacı ile yazılı bir açıklamada bulundu.

İLÇELER 18.05.2020, 15:25
Orhangazi: Başkan Aydın: “CHP şov peşinde”

Belediye Başkanı Sayın Bekir Aydın açıklamasında;

“Muhalefet Partisi Orhangazi İlçe Başkanı Sayın Ender Teke, CHP Bursa Milletvekilli Sayın Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve bir grup CHP üyesinin katılımı ile yerel medya kanallarından birine yaptığı basın açıklaması tamamen siyasi şov amaçlı olup, gerçeklerden çok uzaktır” dedi.

Başkan Aydın, satışa çıkarılan Ortaköy mahallesi 834 parselde bulunan 9.550 m2 tarla vasfındaki arazinin satış kararının önceki dönemde alındığını ifade ederek, “son günlerde Ortaköy mahalle Muhtarının bilgisi dahilinde gelen kiralama talepleri karşılığında satın alma taleplerinin de olabileceği düşünülerek, gelen bu talepler karşısında adil ve şeffaf yönetim anlayışımız gereği başka taliplilerinde olabileceği için arazinin doğrudan talep eden kişilere değil, ihaleye çıkartılarak tüm taliplilerin katılabileceği bir ihale ile verilmesi ön görülmüştür, burada doğrudan kamunun menfaati gözetilmiştir. Kaldı ki arazinin satışı ile ilgili meclis kararı daha önceki dönemde alınmış bir kararıdır. Bu kararın yetkisini kullanmak, yada kullanmamak Orhangazi Belediyesi tasarrufundadır.

Fakat nedense CHP ilçe Başkanı Sayın Ender Teke ve yönetimi, yanlarına CHP Bursa Milletvekili Sayın Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nu da alarak, Ortaköy mahallemize gelmiş, bunu siyasi bir şova dönüştürerek talihsiz açıklamalarda bulunmuşlardır.”dedi.

HER MAHALLEYE HİZMET GÖTÜRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

CHP İlçe Başkanı Sayın Ender Teke’nin yönelttiği sorulara da cevap veren Başkan Aydın, “Sayın Teke ve Sayın Kayışoğlu buraya gitmeden ve açıklama yapmadan önce keşke bizlerle görüşüp konuyla ilgili gerçek bilgileri bizden öğrenmiş olsalar idi. Böylesine talihsiz açıklamaları yapmak durumunda kalmayacaklardı.

Sayın Ender Teke hizmetler konusunda da bir takım yanlış bilgilere sahip olmalı ki, hem Büyükşehir Belediyesi hem de Orhangazi Belediyesi ile ilgili gerçeği yansıtmayan bazı yanlış beyan ve sorular paylaşmıştır.

Bizler ve Büyükşehir Belediyemiz sorumluluğumuz olan her noktaya her mahalleye, her sokağa gereken hizmeti götürmek için yoğun bir çaba gösteriyor, her türlü hizmetin sağlanması için de gece gündüz çalışmalarımıza devam ediyoruz.”dedi.

AYNI HASSASİYETİ GÖSTERMENİZİ BEKLERDİK

CHP Orhangazi İlçe Başkanı Sayın Ender Teke arazinin İstanbul'luların rağbet gösterdiği bir konumda olduğunu ifade etmiştir. “Sayın Ender Teke'nin Ortaköy mahallesinde bulunan arazilerin %45’ lik bir bölümünün sahipleri tarafından İstanbul'lulara satıldığını biliyormudur ? keşke Orhangazi Belediyesine ait olan taşınmazın satılmaması konusunda göstermiş olduğu hassasiyeti satılan bu %45’lik araziler içinde göstermiş olsaydı” ifadelerini kullandı.

az bulutlu