Koronavirüs bayram coşkusuna engel olamayacak

Her yıl çocukların bayram coşkusunu doyasıya yaşadığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerini bu yıl dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye’de de önemli sonuçlara neden olan koronavirüs nedeniyle gerçekleştiremeyecek olan Yıldırım Belediyesi, tedbirler kapsamında sokağa çıkmaları kısıtlanan minikleri sevindirmek ve bir nebze de olsa mutlu etmek için sokak bando gösterisi düzenleyecek.

İLÇELER 22.04.2020, 18:51
Koronavirüs bayram coşkusuna engel olamayacak

23 Nisan 1920 günü açılışı dualarla gerçekleştirilen, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, kurtuluş mücadelesinin stratejisinin yönetildiği, millet egemenliğinin daim kılındığı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları koronavirüs tedbirleri kapsamında ertelenirken, Yıldırım Belediyesi sokak bando gösterileriyle çocuklara bayram coşkusunu yaşatacak. Erikli, Millet ve 75. Yıl mahallelerinde gerçekleşecek sokak bando gösterisinde çocuk şarkıları ve marşlarla miniklerin bayram heyecanına katkıda bulunacak olan Yıldırım Belediyesi, süslemeler, hediyeler ve bayraklarla çocukları sevindirecek.

EVDE BAYRAM COŞKUSU

İstiklal meşalesinin yandığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 100. yıl dönümünde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın koronavirüs nedeniyle çocuklar tarafından doyasıya kutlanamayacak olmasının burukluğunu yaşadıklarını vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “İstiklal mücadelemizin karargahı olan 1. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin dualarla, kurbanlarla kuruluşunun 100. yıl dönümünde, çocuklarımız bayram yaşayabiliyorsa, bunu kahraman şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Geleceğimizi temsil eden çocuklarımız, geçmişlerinden aldıkları güçle milletimizin yarınlarına değerleriyle, inançlarıyla, kültürleriyle ışık tutacak. Ancak her yıl coşkuyla kutlanan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızı maalesef bu yıl koronavirüs nedeniyle büyük etkinliklerle yaşayamayacağız. Buna karşın evlatlarımızın bu sevinçten mahrum kalmamaları adına düzenleyeceğimiz sokak bando gösterileriyle bayram sevincini çocuklarımızın sokağına, evlerine götüreceğiz” dedi.

MUTLU OLMAK HER ÇOCUĞUN HAKKI

Çocuk şarkıları ve marşlarla sokak bandosunun bayram coşkusunu yaşatırken, süslemeler, hediyeler ve bayraklarla miniklere evlerinden çıkmadan bayram heyecanını yaşatacaklarını belirten Başkan Yılmaz, “Her çocuk mutlu olmayı, oyun oynamayı, sevinmeyi, eğlenmeyi hak ediyor. Evlatlarımızın en mutlu günü olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı doyasıya yaşamaları için hazırladığımız sokak bandosu, çocuk şarkıları ve marşlarla bu coşkuyu yaşatırken, süslemeler, hediyeler ve bayraklarla da koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkmaları kısıtlanan evlatlarımıza evlerinden çıkmadan bayram heyecanını yaşatacağız. Bu vesile ile bir taraftan ülkemizin asırlık çınarı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin kuruluşunun 100. yılını ve çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlarken, millet egemenliği ve istiklal yolunda mücadele eden Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal’i, kahraman şehitlerimizi ve istiklal yolunda gazi olmuş ancak aramızdan ayrılmış gazilerimizi de rahmet ve minnetle yad ediyoruz” diye konuştu.

parçalı bulutlu