Kestel’de ‘sosyal mesafeli’ bank

Bursa Kestel Belediyesi tarafından üretilen ‘sosyal mesafeli bank’ vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor. Yalnızca 2 kişinin, 1,5 metre mesafeyle oturabildiği banklar, pandeminin sonlanmasıyla normal bank haline dönüşebilecek.

İLÇELER 17.05.2020, 15:17
Kestel’de ‘sosyal mesafeli’ bank

Koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle Sağlık Bakanlığı tarafından alınan tedbirlere Kestel Belediyesi, yaptığı çalışmalarla destek veriyor. Kestel Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Ekipleri tarafından belediyeye ait marangozhanede hazırlananan ‘sosyal mesafeli bank’lar, ilçenin bir çok noktasına yerleştirildi. Vatandaşların büyük ilgisini çeken banklarda kimi arkadaşı ile sohbet ederken, kimi ise eline aldığı gazete ve kitapları okudu. İlk olarak otobüs durakları ve ilçe meydanına monte edilen bankların sayısı, tedbirler ve talepler kapsamında arttırılacak.

Sultanbet src="https://www.akbelediyeler.com.tr/images/upload/2020_05_12_718855728.jpg" style="width: 368px; height: 250px;" />

PANDEMİDEN SONRA NORMAL BANK HALİNE DÖNÜŞEBİLECEK

Bankların vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördüğünü belirten Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, “Salgın süresince bir takım önlemleri bizlerde belediyeler olarak aldık. İnşallah en kısa zamanda bu virüs salgınından kurtulacağız. Alınan tedbirler kapsamında, sosyal mesafenin korunması için bazı çalışmalar yaptık. Sokağa çıkma kısıtlaması yakın zamanda kademeli olarak azalacak. Vatandaşlarımızın, bir arada olduklarında, sosyal mesafe kuralını koruyabilmesi için bank tasarladık. Belediyemizin atölyesinde, 2 kişinin oturacağı ve oturaklar arası 1,5 metre olarak tasarladığımız bankların üretimine başladık. Pandemi süresi boyunca böyle kullanılacak. Bu salgından kurtulduktan sonra ise, küçük bir işlemle normal bank haline çevireceğiz” diye konuştu.