İznik'ten Ayasofya'ya selam

AK Parti İznik İlçe Başkanlığı, İstanbul Ayasofya Camii’nin yeniden ibadete açılması dolayısıyla cuma namazı çıkışında basın açıklaması yaparak İznik Ayasofya Orhan Camii’nden, İstanbul Ayasofya Camii’ne selam gönderdi.

İLÇELER 18.07.2020, 10:08
İznik'ten Ayasofya'ya selam

İznik’te Cuma Namazı çıkışında Ayasofya Orhan Cami önünde gerçekleşen etkinliğe İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, AK Parti Bursa İl Başkan Yardımcıları Osman Öztürk ve Mustafa Kaymaz, AK Parti İznik İlçe Başkanı Halil İbrahim Gökbulut ve yönetimi, Belediye Meclis Üyeleri katıldı.

AK Parti İznik İlçe Başkanı Halil İbrahim Gökbulut buradaki basın açıklamasında “Bugün en kıymetli etkinliklerimizden birini gerçekleştiriyoruz.1934 yılında talihsiz bir kararla müzeye dönüştürülen ve o tarihten bugüne Müslümanlar tarafından Camiye dönüştürüleceği günü hasretle bekleyen Ayasofya, Fatih Sultan Mehmet Hanı’nda Vakfiyesine uygun olarak yeniden cami statüsüne kavuştu.Hamdolsun 86 yıllık hasret böylelikle sona ermiş oldu.Bu kararın milletimize, ümmetimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.Ceddimiz Ertuğrul Gazi, Osman Gazi ve Orhan Gazi’nin, gözdesi olan, Abdulvahap Sancaktari’nin manevi bekçiliğini yaptığı, Eşref Rumi Hazretlerinin, Davud-i Kayseri’nin, Aladdin-i Mısri’nin, Şeyh Kutbüddin İznik-i, Eşref Baba’nın, Sarı Saltuk’un memleketi İznik Ayasofya Orhan Camii’nden, İstanbul’da ki, Peygamber Efendimiz’in övgüsüne mahzar olan, Fatih Dedemizin emaneti İstanbul Ayasofya Camii’ne selam olsun.Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi Ayasofya’nın dirilişi Mescid-i Aksa’nın özgürlüğe kavuşmasının habercisidir.Desteklerini her zaman esirgemeyen Cumhur İttifakına teşekkür ediyoruz.Ayasofya’nın Camiye çevrilmesi nasıl 1453’te Fatih Sultan Mehmet Han Hazretleri’ne nasip olduysa, bugünde mazlumların, yetimlerin umudu, ümmetin Selahattin Eyyübi’si Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve büyük devlet adamı Sayın Devlet Bahçeli’ye nasip olmuştur.Bütün engellemelere rağmen Rabbimin yer yüzünde vaadi tecelli edecektir.Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür eder saygılarımı sunarım” dedi.

Basın açıklaması sonrasında vatandaşlara lokma ikramı gerçekleştirildi.

açık