banner4

İstanbul Esenler’de sağlık hizmetleri üst seviyede

İstanbul Esenler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü yılın her günü olduğu gibi pandemi döneminde de Esenlerlilerin sağlığını korumak için gece gündüz her alanda hizmet üretiyor.

İLÇELER 03.04.2021, 14:06 03.04.2021, 14:20
İstanbul Esenler’de sağlık hizmetleri üst seviyede

İstanbul Esenler’de, Covid-19 tedbirleri kapsamında yapılan bilgilendirmelerin yanı sıra Dörtyol Meydanı ve pazar yerleri giriş-çıkışlarında vatandaşlara bugüne kadar yaklaşık 500 bin adet maske dağıtıldı. Ayrıca vatandaşlara ve ilçedeki kamu kurumlarında kullanılmak üzere 650 litre sıvı dezenfektan ile 60 kilogram toz dezenfektan dağıtımı yapıldı. Kurumların yanı sıra ilçede Covid-19’a yakalanmış ailelerin evlerinin dezenfeksiyon işlemi yapılıyor. Dezenfeksiyonu yapılan bina ve kurum sayısı 2.725’i buldu.

DİP BUCAK DEZENFEKTE EDİLİYOR

Türkiye’de Covid-19’un ilk görüldüğü Mart ayından bu yana; okullar, camiler, muhtarlıklar, eczaneler, aile sağlığı merkezleri, fırınlar, noterler, minibüs ve taksiler, kütüphaneler, 112 Acil İstasyonları, Kur’an kursları ve yurtlar aralıksız olarak dezenfekte ediliyor.

TEDBİRLER SALGINI KONTROL ALTINA ALDI

Esenler Hıfzıssıhha Kurulu, salgın sürecinde aldığı kararlar ve yaptırımlarla salgını Esenler’de kontrol altında tutmayı başardı. İlçede, vatandaşların yoğun olarak bulunduğu tüm alanların, iş yerleri ve pazar yerleri ile toplu ulaşım araçlarının kontrolü sıkılaştırıldı. Esenler’de kamu kurumlarının yanı sıra Dörtyol Meydanı ve pazar yerlerine giriş çıkışlarda da HES Kodu uygulamasına geçildi. Sosyal mesafeyi korumak için ilçedeki banklar 2 kişilik yapılmıştı, tedbirlerin sıkılaştırılmasıyla birlikte bankların etrafına şerit çekildi. Tüm kuralları, oluşturduğumuz Sosyal Mesafe Görevlileri, Esenler’in her yerinde hatırlatıyor.

BELEDİYE BİNASI’NDA ÜST DÜZEY TEDBİRLER

Belediye çalışanlarına da koronavirüs hakkında gerekli tüm bilgilendirmeler yapılıyor, çalışma ve ortak kullanım alanları dezenfekte ediliyor. Belediye bünyesinde bulunan tüm müdürlüklere ve ek hizmet binalarına Klasbahis 14 Gün Kuralı‘nı içeren afiş ve el broşürü dağıtılarak gerekli bilgi verilmiş durumda. Ayrıca tüm personele maske, eldiven ve el dezenfektanı dağıtılıyor. Vatandaşlara belediyeye girişte HES Kodu soruluyor, ateşleri ölçülüyor, maskelerini çıkarmamaları ve el dezenfektanı kullanmaları konularında hatırlatmalar yapılıyor.

KESİNTİSİZ SAĞLIK HİZMETLERİ

Öte yandan pandemi döneminde genel sağlık hizmetlerini de kesintisiz sürdüren sağlık ekipleri, 1.210 kez “Hasta Nakil”, 225 kez “Evde Sağlık” ve 751 hastaya ise poliklinik hizmeti verdi.

Yorumlar (0)
15°
kapalı
banner5