banner4

banner9

İnegöl: Milli mücadelenin 102. yılı coşkuyla kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi İnegöl’de de düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

İLÇELER 20.05.2021, 17:37
İnegöl: Milli mücadelenin 102. yılı coşkuyla kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Mücadelesini başlatmak için silah arkadaşıyla birlikte Bandırma Vapuruyla 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basmasının 102’nci yıl dönümü, bugün tüm yurtta olduğu gibi şehrimizde de coşkuyla kutlandı. Milli Mücadelenin 102’nci yılının kutlandığı bu yıl, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları pandemi kuralları çerçevesinde yapılan törenlerle gerçekleştirildi.

19 Mayıs coşkusu sabah Atatürk anıtında yapılan çelenk sunumuyla başladı. İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü çelenginin anıta sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra İnegöl Belediyesi Kültür Sanat Otobüsünün de katıldığı bir konvoyla şehir turu yapıldı. Marşların söylenip Türk Bayraklarının dalgalandığı konvoya ilçe halkı da büyük ilgi gösterdi.

Heykel önünden başlayan konvoy şehir turunun ardından yine heykel önünde son bulurken, burada saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kaymakam Eren Arslan günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Konuşma sonrası tören son buldu.

Yorumlar (0)
22°
hafif yağmur
banner5
banner10