banner4

Gürsulu gençlere kaygı eğitimi

Gürsu Belediyesi ile Bursa Sağlık ve Eğitim Gönüllüleri Derneği (BUSADER) işbirliği kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Bektaş’ın katılımıyla lise ve üniversiteye hazırlanan gençlerde oluşabilecek sınav kaygısı ve özgüven eksikliğinin önlenmesi eğitimleri Prof. Dr. Pınar Vural’ın sunumuyla Gürsu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde başladı.

İLÇELER 05.11.2021, 12:03
Gürsulu gençlere kaygı eğitimi

Yapılan eğitimde öğrencilere sınav kaygısı psikolojisinin nasıl aşılacağını anlatıp, özgüven sıkıntısı yaşayan gençlerin kendilerine güvenmesine dikkat çeken Prof. Dr. Pınar Vural; ‘Her hangi bir sınav, sunum ve performans söz konusu olduğunda heyecanlanmamak elde değil. Heyecanımız ailemiz, arkadaşlarımız ve sağlığımızla olan ilişkimizi bozuyorsa bu durum kişiyi kötü etkiler. Çocuklarımız ilgi duymadıkları, sevmedikleri işlere yönelmek yerine ben nelerle ilgileniyorum nelerden hoşlanıyorum onları bilmeli. Çocuklarımız ne yapmak istiyor önemli olan o.’ dedi.

Pandemi süreci boyunca okullarından uzak kalan öğrencilerin, sınav kaygılarını azaltıp özgüvenlerini yükselmek için buradayız diyen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık; ‘ Yarın güzel üniversitelerden mezun olup iş görüşmesine gittiniz zaman içinizdeki cevheri karşı tarafa aktarmanız için özgüveniniz yüksek olması gerekiyor. Biz bu eğitimlerle çocuklarımızın kendilerine güvenen bilinçli bireyler olmasını planlıyoruz. Bizi bu eğitimde yalnız bırakmayan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ömer Faruk Bektaş’a BUSADER temsilcimiz Tülin Gülbatılı’ya ve güzel anlatımı için Prof. Dr. Pınar Vurala teşekkür ederim.’ dedi.

Yorumlar (0)
12°
kapalı
banner5