banner4

banner9

Gürsu'da “Bilinçli Teknoloji Kullanımı” konulu seminer

Gürsu Belediyesi’nce düzenlenen “Bilinçli Teknoloji Kullanımı” konulu online seminerde, teknoloji bağımlılığından kurtulma yolları ve teknolojinin faydalı kullanımı anlatıldı.

İLÇELER 27.02.2021, 16:20
Gürsu'da “Bilinçli Teknoloji Kullanımı” konulu seminer

Gürsu Belediyesi sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak gerçekleştirilen online seminerde konuşan Uzman Psikolojik Danışman Ömer Zengin, bağımlılığa neden olan etkenler, teknoloji bağımlılığı ve bundan kurtulma yolları hakkında bilgiler sundu.

“Teknolojiyi kullanmak amaç değil araç olarak görülmeli” diyen Zengin, özellikle 0-3 yaş grubundaki çocukların teknolojiyle tanıştırılmamasının önemini vurguladı. Çocukların günlük yaşamında yemek yerken, ya da oyalansın diye teknolojiyi kullanmanın yanlış olduğunu belirten Zengin, teknoloji yerine çocuklarla oyun oynamanın, çeşitli etkinlikleri birlikte yaparak çocuklara zaman ayırmanın, onlarla kaliteli zaman geçirmenin, teknolojinin doldurduğu yeri bu şekilde ebeveynlerle paylaşılan zaman olarak doldurmanın çok daha sağlıklı olacağını söyledi. “Teknolojiyi yerinde ve işlevsel kullanmak gerekiyor” diyen Zengin, ebeveynleri, çocuklarının neyle ilgilendiklerini, neleri takip ettiklerini bilmeleri ve güvenli teknoloji ortamında olduklarından emin olmaları konusunda uyardı.

“Çocuklarımızı teknolojinin zararlı kullanımından ve teknoloji bağımlılığından korumamız onların sağlıkları ve gelecekleri açısından büyük önem taşımakta” diyen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Sevgiyle, toplumsal değerlerle büyüyen, teknolojiyi araç olarak gören nesiller yetişmesini temenni ediyorum. Bu temennimiz yönünde gerçekleştirdiğimiz online seminerde, değerli bilgilerini bizlerle paylaşan Sayın Ömer Zengin’e teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar (0)
13°
kapalı
banner5
banner10