banner4

banner9

Genç başkandan gençlere efsane hareket!

Kamuya ait duvarlara karalama yaptıkları için tepki çeken gençleri bulan Bursa’nın Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, grafiti isteklerini yerine getirmeleri için malzeme desteği sağladığı gençlere tüm ilçeyi tahsis ettiğini açıkladı.

İLÇELER 12.12.2021, 20:54
Genç başkandan gençlere efsane hareket!

Genç Başkan bununla da yetinmedi ve gençlerin tüm istekleri için istediği saatte kendisine ulaşabilecekleri cep numarasını sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Geçtiğimiz günlerde belediyeye ait bir binanın duvarına “Kusura bakma gülüm biz mahalleden böyle gördük. Alper” yazısı bir anda önce ilçenin sonra Bursa’nın gündemine oturdu. Yazıyı sosyal medya hesabından paylaşan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, fotoğrafa ; “Teknoloji çağındayız Alper, bunlar demode hareketler! Whatsapp durumu varken, İnstagram hikayeleri varken gönlündekileri sosyal medya duvarına mı yazsan? Paylaşımı yaparken mahallenin konumunu da atarsan ilçemizin tanıtımına katkın olur. Yazıyı silerek sana yakışanı yapacağına tüm kalbimle inanıyorum güzel kardeşim...” notunu düşerek paylaşım yaptı.

Bu paylaşım saatler içinde önce Mustafakemalpaşa, ardından Bursa kamuoyunda on binlerce paylaşımla yorumla karşılaştı.

Bir anda Mustafakemalpaşa’nın en çok merak edilen ismi haline gelen ‘Alper’ ile buluşan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Lise 11. Sınıfa giden Alper Tepe ile karalama yaptığı belediyeye ait kamu binasında buluştu. Meraklı bakışların eşliğinde Alper Tepe ile birlikte kolları sıvayarak duvarı boyayan Başkan Mehmet Kanar, Alper’e güzel haberi verdi. Alper ve arkadaşlarının grafitiye olan tutkularını öğrenen Başkan Kanar, ilçedeki tüm trafo ve benzer noktaları diledikleri gibi boyamaları için gençlere tahsis ettiklerini açıkladı. Kanar, ayrıca gençlerin Mustafakemalpaşa’yı bir tuvale çevirerek açık sanat galerisi yapmaları için tüm malzemeleri de karşılama sözü verdi.

Kanar, bu güzel ve anlamlı buluşmayı,” Meşhur Alper’i bulduk! Ve yakışıklı kardeşimle kolları sıvadık. Hatta bununla da yetinmedik ve çok özel bir anlaşma yaptık. Alper ve arkadaşlarının grafiti yeteneğini sergilemeleri için tüm trafo ve uygun noktaları onlara tahsis ettik. (Malzemeler de bizden) Saygıdeğer Mustafakemalpaşalılar, bizim derdimiz gençlerimize had bildirmek, parmak sallamak değil. Amacımız ceza değil teşvik. Onların, öz güvenli, kendilerini özgürce ifade ettikleri, topluma faydalı bireyler olmaları. Sevgili çocuklar ve gençler sizleri çok seviyorum. Siz isteyin biz yapalım. Size sosyal medyadan yalnızca bir ‘Tık’ uzaklıktayım. Ve her zaman ‘Online’yım. Arzu ederseniz çat kapı gelin! Hatta 533 231 6248'dan bana ulaşın lütfen (Sadece çocuklar ve gençler)” diyerek duyurdu.

Gençlerin kendisine istedikleri zaman ulaşmaları için cep telefonunu sosyal medyadan paylaşan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, kısa süre de Bursa gündeminin ilk sırasında yer aldı.

Bir anda Mustafakemalpaşa ve Bursa’nın en çok bahsettikleri biri haline geldiği için tedirginlik ve pişmanlık yaşadığını itiraf eden 11.sınıf öğrencisi Alper Tepe, başkanın daveti ve sonrasında yaşadıkları için tarif etmekte zorlandığını söyledi. Alper Tepe, “Başkanım hayatım boyunca unutamayacağım bir yaklaşım sergiledi. Şimdi, arkadaşlarımla birlikte hayalimizi özgürce ifade edeceğimiz için büyük heyecan ve mutluluk duyuyoruz.” Şeklinde konuştu.

DÜNYANIN EN BÜYÜK MAKAM ODASI MUSTAFAKEMALPAŞA’DA

Mustafekamalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, makam odasını yaklaşık 3 yıldır ilçenin kalbi konumunda bulunan 10 dönüm büyüklüğündeki Adnan Menderes Meydanı’na taşıyarak vatandaşlarla buluşmak için randevu, kapı, belediye binası ortadan kaldırmıştı.

Yorumlar (0)
24°
açık
banner5
banner10