banner4

banner9

Eski eşyalar OSMEK’te hayat buluyor

Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (OSMEK) bünyesinde açılan dekoratif ahşap süsleme kursundan faydalanan kursiyerler, hünerli elleriyle peçeteleri adeta bir sanat eserine dönüştürüyor.

İLÇELER 17.11.2021, 17:33
Eski eşyalar OSMEK’te hayat buluyor

Osmangazi Belediyesi’nin Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle ücretsiz olarak düzenlediği OSMEK kursları, meslek sahibi olmayan vatandaşları çalışma hayatına kazandırıyor. Sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden olan OSMEK, açtığı dekoratif ahşap süsleme kursuyla öğrencilere eskitme, çatlama, pasta rölyef, doku ve mum tekniklerini öğretiyor. Bunun yanı sıra kursiyerler, ahşap üzerine peçete dekupajı yaparak çeşitli tepsiler, seramikler, biblolar ve hediyelik eşyalar üretiyor.

“EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLER ORTAYA ÇIKARIYORUZ”

Kursun özellikle ev hanımları tarafından yoğun ilgi gördüğünü belirten kurs eğitmeni Nevin Yüksel, “Toplam 200 saatlik kursumuzda dönem boyunca farklı çalışmalara imza atıyoruz. Kursiyerlerimize ahşap boyamanın inceliklerini öğreterek, onları tekrar hayata kazandırıyoruz. Hüdavendigar Sosyal Gelişim Merkezi’nde gerçekleştirdiğimiz kursumuza olan talepler bizleri oldukça sevindiriyor. Burada herkesin farklı bir hikayesi var. Hep birlikte el emeği göz nuru eserler ortaya çıkarıyoruz. Tüm kursiyerlerimi yürekten kutluyorum” dedi.

“İNŞALLAH BİRİNİN HAYATINA DOKUNABİLİRİM”

Kursiyerlerden Aslı Yıldırım ise kursun kendisinde terapi etkisi yarattığını söyleyerek, “Ahşap kursu bana adeta ilaç gibi geldi. Bir şeyler üretmek beni inanılmaz mutlu etti. Burada hem meslek öğreniyor hem de sosyalleşme imkanı buluyoruz. Eski eşyaları sanat eserine dönüştürüyoruz. Kursa anne kız geliyoruz. O, benim en büyük destekçim. İnşallah, birinin hayatına dokunabilirim. Arkadaşlık ortamımız ve derslerimiz çok keyifli. Kimse evde vaktini boş geçirmesin” diye konuştu.

Yorumlar (0)
19°
kapalı
banner5
banner10