Esenler’de online çocuk iftarı

İstanbul Esenler’de geleneksel hale gelen “Çocuk İftarı”, bu yıl korona virüs pandemisi nedeniyle evlerde online bağlantı üzerinden gerçekleşti.

İLÇELER 26.04.2020, 15:15
Esenler’de online çocuk iftarı

Her yıl Ramazan ayının birinci gününde ilk oruçlarını tutan çocuklar için düzenlenen “Çocuk İftarı”, bu yıl Şehir Ekranı TV üzerinden online bağlantılarla yapıldı. Hayatlarında ilk kez oruç tutmanın ve Ramazan’ın bereketini paylaşmanın mutluluğunu yaşayan 20 çocuk, Başkan Amca’larıyla birlikte oruçlarını açtı.

TEKRAR MEYDANLARDA BULUŞMAK EN BÜYÜK DİLEĞİMİZ

Dijital platform üzerinden yayına katılan çocuklar öncelikle tek tek Başkan Amca’larıyla tanışarak sohbet etti. İlk oruçlarını tutuyor olmanın heyecanını yaşayan minikler, kendilerine gönderilen hediyeler için de ayrıca teşekkür etti. Online ‘Çocuk İftarı’na oğlu Yusuf ile birlikte katılan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, hem çocuklarla hem de aileleriyle muhabbet ederek Ramazan ayının herkese sağlık ve sıhhat getirmesi için dua etti. Tutulan oruçların kabul olmasını dileyen Göksu, “Rabbim en kısa zamanda bu virüs belasını bizden uzaklaştırsın. Böylece birlikte olduğumuz, el ele olduğumuz meydanlarda tekrar buluşmayı diliyorum. Allah oruçlarımızı kabul eylesin” dedi.

İftar vaktinin gelmesiyle dualarını eden çocuklar, ezanın okunmasının ardından ilk oruçlarını açtılar.

açık