Esenler'in Ramazan'ı Şehir Ekranı TV'de

Esenler Belediyesi, Ramazan’ın duygu yüklü atmosferini Şehir Ekranı TV’de yaşatacak. On bir ayın sultanı Ramazan’ın manevî iklimi, Şehir Ekranı TV’de yayınlanan programlarla tüm vatandaşların evlerine taşınacak.

İLÇELER 25.04.2020, 14:43 25.04.2020, 14:46
Esenler'in Ramazan'ı Şehir Ekranı TV'de

Ramazan coşkusu, Esenler’i tüm güzellikleri ile kuşattı. Her yıl Ramazan ayına özel meydan ve caddelerde düzenlenen kültürel etkinlikler, korona virüs pandemisi sebebiyle bu yıl dijital platformlara taşındı. Esenler Belediyesi’nin internet üzerinden yayın yapan kanalı Şehir Ekranı TV, Ramazan ayına özel hazırladığı içerikleriyle vatandaşlara evlerinde manevî iklimi yaşatacak. Ramazan boyunca tüm gün özel içerikler Şehir Ekranı TV Youtube kanalında izleyenlerle buluşacak.

ESENLER’DE RAMAZAN DOPDOLU GEÇECEK

Her gün on dakikada hazırlanabilecek pratik iftar menüleri “Ramazan Mutfağı” programında yayınlanırken, ardından 14 asırlık mukabele geleneği Şehir Ekranı TV’de sürdürülecek. Esenler İlçe Müftüsü Halil Şekerci ile Ramazan ayı boyunca her gün İslam’a dair merak edilenler “Halil Şekerci ile Soru Cevap”ta cevaplanacak. Saat 15.00’te “Huzurlu Aile Sohbetleri” programında aileyi daha mutlu bir yuva haline getirmek ve aile bireylerini bilinçlendirmek için Aile Danışmanı Saliha Erdim sohbet yapacak.

Evde kalanları kazandıran “Evde Kal Kazan” bilgi yarışması Ramazan ayı boyunca saat 19.00’da kazandırmaya devam edecek. Mesnevi’den hikayeler Haldun Boysan’ın anlatımıyla “Kıssadan Hisse” programında izleyenlerle buluşacak.

Ramazan sevincini çocuklar da eğlenceli içeriklerle yaşayabilsin diye her akşam saat 21.00’de Karagöz, kukla ve meddah gösterileri miniklerle buluşacak. 21.40’ta yayınlanacak “Anadolu Erenleri” programında Anadolu’ya yön vermiş değerli şahsiyetlerin hayatları belgesellerle gösterilecek. Esenler’deki hemşehrî derneklerinin başkanları şehirlerinin özelliklerini, Ramazan ayını nasıl yaşadıklarını ve İstanbul’da yaşama kültürlerini “Memleketimde Ramazan” programında anlatacak.

Ömer Döngeloğlu, M. Emin Yıldırım, Ömer Tuğrul İnançer, Dursun Ali Erzincalı, Halil İbrahim Kutay, Mustafa Tatcı, Şerafettin Kalay, Hayati İnançve Emrullah Hatipoğlu gibi birbirinden değerli hocalar, Ramazan ayı boyunca her hafta saat 22.00’de sevenleriyle buluşacak. Ayrıca Ramazan akşamlarında “Ezgi ve Türkü Geceleri” programlarında sevilen sanatçılar tasavvufi eserleri ve ezgileri seslendirecek.

“Kadir Gecesi Özel Programı”nda ise her yıl meydanda gerçekleştirilen program Şehir Ekranı’na taşınacak ve dijital ortamda çekilişle vatandaşlara umre hediye edilecek.

ESENLER RAMAZAN’DA MORAL BULACAK

Esenler Belediyesi Ramazan ayına özel mahalle ve sokaklarda da bir dizi etkinlikler gerçekleştirecek. Her hafta bir mahallede iftar sonrasında düzenlenecek “Moral Timi Mahallenizde” programıyla, animasyon ekibi çocuklar için eğlenceler ve çocuk oyunları düzenlerken ardından yapılacak mini konserler evde kalan vatandaşları keyiflendirmek için sokaklarda söylenecek. Vatandaşlar çaylarıyla sohbetlere ve şarkılara eşlik edecek.

Hafta içi her gün gündüz saatlerinde düzenlenecek “Balkondan Yarışıyoruz” isimli programda ise, yarışma ekibimiz sokak sokak dolaşarak vatandaşları evlerinden yarışmaya davet edecek. Balkonlarından sokaktaki yarışmaya katılan çocuklar ve aileler sürpriz hediyeler kazanırken eğlenceli vakit geçirecek.