Edanur’un çifte bayram sevinci

Bursa Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle evden çıkması kısıtlanan down sendromlu Edanur’a, Yıldırım İlçe Emniyet Müdürü Erol Turan ile birlikte doğum günü sürprizi yaptı.

İLÇELER 24.04.2020, 18:38
Edanur’un çifte bayram sevinci

Yıldırım’ın Davutdede Mahallesi’nde ikamet eden ve Yıldırım Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü’ne gelerek 19 yaşındaki down sendromlu kızı Edanur Altun’un 23 Nisan’da doğum günü olduğunu belirten Ülkü Bilir, belediye çalışanlarından destek istedi. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’a bilgi verilmesi üzerine Başkan Yılmaz’ın talimatıyla belediye personeli, 23 Nisan’da doğan ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda her yıl çifte mutluluk yaşayan Edanur’a sürpriz bir doğum günü düzenlemek için hazırlıklara başladı. Hazırlıkların tamamlanmasının ardından Başkan Yılmaz, Yıldırım İlçe Emniyet Müdürü Erol Turan ile birlikte pasta ve hediyeler ile 19 yaşındaki Edanur Altun’un oturduğu evinin önüne geldi. ‘Neşeli Yıldırım Aracı’ndan yükselen müzik sesleri üzerine evinin balkonuna çıkan Down Sendromlu Edanur ise, Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ile İlçe Emniyet Müdürü Erol Turan’ı görünce büyük bir mutluluk yaşadı.

‘MUTLULUK PAYLAŞTIKÇA ARTAR’

Yıldırım’daki dayanışma, birlik ve beraberlik duygularının toplumu bir arada tutan en önemli unsurlardan olduğunu belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Yerel yöneticiler olarak ilçemize hizmet ederken, rutin çalışmaların dışına çıkmak, hemşehrilerimize dokunmak, onlarla beraber aynı duygulara ortak olmak, bizi biz yapan değerlere tutunmak ilçemizin en güzel yansıması. Bu anlamda hemşehrilerimizle iç içe olmayı, beraber sevinip beraber üzülmeyi birçok hizmetin üstünde görüyorum. Çünkü üzüntüler paylaştıkça azalır, mutluluklar paylaştıkça artar. Edanur kızımızın annesi bizden bir talepte bulundu. Bizler de ailenin ricası üzerine yavrumuza sürpriz yaparak hem 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı hem de kızımızın doğum gününü birlikte kutladık. Rabbim güzel yavrumuza hayırlı, huzurlu ve güzel bir yaşam versin. Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle evlerden kutluyoruz. Ama inşallah önümüzdeki zamanlarda neşe içerisinde parklarımızda, kültür merkezlerimizde tüm alanlarımızda bayramlarımızı sevinçle kutlayacağız. Şimdilik ‘Evde Kal, Sağlıklı Kal Yıldırım’ diyoruz” ifadelerini kullandı.

hafif yağmur