banner4

banner9

Bursa Tirilye’de selin yaraları sarılıyor

Bursa'nın Mudanya ilçesine bağlı Trilye Mahallesi'nde çok sayıda ev, iş yeri ve bir okulun sular altında kalmasına, kaldırım taşları yerinden sökülmesine yol açan sağanak yağışın ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ ekiplerinin bölgedeki hummalı çalışması sürüyor.

İLÇELER 03.06.2021, 10:57
Bursa Tirilye’de selin yaraları sarılıyor

Bursa’da dün gece saatlerinde başlayan gök gürültülü sağanak yağış özellikle Mudanya ilçesi Tirilye Mahallesi’nde sabah saatlerinde sele dönüştü. Mudanya ilçesine bağlı tarihi Trilye Mahallesi'nde maddi hasara yol açan yağış nedeniyle caddeler adeta göle dönerken, azgın sular kaldırım taşlarını yerinden söktü. Bazı ev ve işyerleri sular altında kalırken, bir okul sel sularına teslim oldu.

Olayın ardından sabah saatlerinde Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Ulaşım Dairesi Başkanlığı, BUSKİ ve AFAD ekipleri, bölgede yaşamı normale çevirmek için hummalı bir çalışma başlattı. BUSKİ 24 personel ve 12 iş makinesi, Büyükşehir Belediyesi de 14 personel ve 11 iş makinesi ile çalışmalara destek verdi. Çalışmalar kapsamında ev ve iş yerlerine dolan sular vidanjörlerle tahliye edilirke

Yorumlar (0)
22°
hafif yağmur
banner5
banner10