banner4

banner9

Bursa Karacabey'in hedefi zeytincilikte Türkiye'ye öncülük etmek

Ülkemizin salçalık domates ihtiyacının yüzde 40'ını tek başına karşılayan, geniş tarım arazilerinde yılın 12 ayı ürün veren verimli topraklara sahip Karacabey, zeytincilikte de ülkemize öncülük etme hedefiyle ilerliyor.

İLÇELER 15.03.2021, 13:44
Bursa Karacabey'in hedefi zeytincilikte Türkiye'ye öncülük etmek

Karacabey Belediyesi tarafından, ilk etapta zeytin üreticilerinin bilgilendirilmesi ve alanında uzman isimlerin tecrübelerini, diğer bölge ve ülke çiftçisine aktarmaları hedefiyle hayata geçirilen ‘Zeytin Üreticisi Soruyor’ programları 2. bölümü geride bıraktı.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada; “Yakın zamanda, sosyal medya aracılığıyla sadece bölgemiz için değil tüm Türkiye’deki zeytin üreticilerimiz açısından farkındalık oluşturacak bir proje hazırlığındayız. Buna göre tecrübeli üreticileri, genç ve bu işe yeni başlayan zeytin üreticileri ile bir araya getirmeye hazırlıyoruz. Artık bilgi çağındayız ve çiftçiliğin en önemli değerlerinden olan tecrübeyi teknoloji çağının imkânlarıyla buluşturarak, bu bilgi ve birikimi gelecek nesillere de aktarmak istiyoruz” açıklamasında bulunmuştu.

ZEYTİN ÜRETİCİLERİNİN SORULARI YANITLANDI

Proje kapsamında harekete geçen Karacabey Belediyesi, kurulan mini stüdyo ortamında Zirai Danışman Mehmet İzbak ile kamera karşısında çekimlere başladı. Gerçekleşen çekimlerde İzbak, internet ortamından gelen zeytin üreticilerinin sorularını ayrıntılı bir şekilde cevaplarken, çeşitli önerilerini ve üreticilerin dönemsel yapması gereken faaliyetleri de tüm detaylarıyla izleyicilerle buluşturdu.

PROGRAMLAR ZENGİNLEŞECEK

Öte yandan, 2. bölümü tamamlanan programlara ‘Karacabey Belediye TV’ adlı Youtube hesabı üzerinden ulaşılabiliyor.

Başkan Ali Özkan, bu sosyal medya projesinin ileride arıcılık, hayvancılık, organik tarım gibi farklı alanlarda da işin uzmanı kişilerle hayata geçirileceğini müjdeledi.

Yorumlar (0)
22°
kapalı
banner5
banner10