Berber ve kuaförlere ‘Yıldırım’ destek

Bursa Yıldırım’da yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında ilk günden itibaren sıkı önlemler alan ve ilçe genelinde hummalı bir çalışma yürüten Yıldırım Belediyesi, 11 Mayıs’ta yeniden hizmet vermeye başlayacak berber ve kuaför salonlarını dezenfekte etmeye başladı.

İLÇELER 07.05.2020, 18:56 07.05.2020, 18:57
Berber ve kuaförlere ‘Yıldırım’ destek

Koronavirüs tehdidini yok etme adına sistemli bir şekilde çalışmalarını sürdüren Yıldırım Belediyesi, 11 Mayıs’ta kapılarını belirlenen kurallar dahilinde vatandaşlara yeniden açmaya hazırlanan berber ve kuaför salonlarını dezenfekte ediyor. Bu kapsamda ilçede bulunan 484 berber ve kuaför salonunda dezenfekte çalışması başlatan Yıldırım Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, koronavirüse karşı etkili özel olarak hazırlanan solisyon ve materyallerle işyerlerini baştan aşağı dezenfekte ederek hijyenik hale getiriyor. Gerçekleştirilen çalışmaların ardından ise işletme sahibine maske ve dezenfeksiyon kiti veriliyor.

‘ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ’

Hastalık riskine karşı mücadelede Yıldırımlıların güvenliğini ön planda tuttuklarını belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Hemşehrilerimizin sağlığını tehdit eden tehlikelere karşı önlemlerimizi alarak bulaş riskini en aza indirmek için çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Koronavirüs tedbirleri kapsamında 16 Mart’tan bu yana kapalı olan berber ve kuaförlerimiz, 11 Mayıs’tan itibaren yeniden hizmet vermeye başlayacak. Biz de Yıldırım Belediyesi olarak esnafımız işyerlerini açmadan önce, onlara destek olmak amacıyla dükkanlarında dezenfeksiyon çalışması yapıyor, kendilerine dezenfeksiyon kiti ve maske hediye ediyoruz. Biz esnafımıza her türlü desteği sağlamaya devam edeceğiz. Onlardan da istirhamımız, belirlenen kurallara ve tedbirlere en üst seviyede uyarak hizmet vermeleri. Bu zorlu süreci hep birlikte atlatacağız. Berber ve kuaförlerimize iş rastlığı diliyorum” diye konuştu. Öte yandan Bursa Berberler Odası Başkanı Mustafa Ocak ise, Yıldırım Belediyesi’nin çalışmalardan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Bu tehlikeyi ulus olarak hep birlikte kısa sürede atlatacağız. Ben, her zaman yanımızda olarak bize güç katan ve esnafımız için oluşturduğu imkanlarla desteklerini esirgemeyen Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’a şahsım ve esnaf arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

az bulutlu