banner4

banner9

Başkan Usta’dan çifçilere destek

Pandemi sürecinde "Siz Evde Kalın, Biz Üretiyoruz" diyerek tarımsal faaliyete devam eden çiftçilere İznik Belediyesi’nden destek geldi.

İLÇELER 12.12.2020, 12:59 30.01.2021, 22:37
Başkan Usta’dan çifçilere destek

İznik Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünü ziyaret eden İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta konuyla ilgili açıklamada bulundu.

Başkan Usta “İznik Belediyesi olarak; milletçe zor bir dönemden geçtiğimiz pandemi koşullarına rağmen "Siz Evde Kalın, Biz Üretiyoruz" diyerek tarımsal üretime devam eden fedakar çiftçilerimize "Siz Yeter ki Üretin, Biz Hep Yanınızdayız" diyerek teşekkür etmek istedik. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüzle istişare ederek, çiftçilerimizin pazarlama imkanlarını ciddi şekilde arttıran, üretici ile tüketici arasındaki aracıları azaltan, dolayısıyla tarım ürünlerinin fiyatlarında spekülasyon oluşmasını önleyen, Tarım ve Orman Bakanlığımızın vizyon projelerinden olan Dijital Tarım Pazarı çalışmasını da destekleme kararı aldık. Sonuç olarak gerek çiftçilerimizin modern tarım teknikleri konusunda bilgilerini arttırmak, gerekse DİTAP'a kayıt olmalarını özendirmek için, 100 İznik'li üreticimize hediye edilmek üzere meyvecilik ve sebzecilik hakkında yazılmış 100 adet tarımsal kitap aldık. Bu kitapları İlçe Tarım Müdürü Osman Yorulmaz'a teslim ediyoruz. Onlar bu kitapları 14-31 Aralık tarihleri arasında İlçe Tarım Müdürlüğü'ne giderek DİTAP'a kayıt olan çiftçilerimize dağıtacaklar. Bu vesileyle her şartta alın terini toprağa döken üreticilerimize tüm İznik'liler adına bir kez daha teşekkür ediyor, hediye kitaplarımızın kendilerine faydalı olmasını diliyorum” dedi

Yorumlar (0)
23°
kapalı
banner5
banner10