banner4

Başkan Dündar’dan kadın istihdamı vurgusu

Bursa Mühendis Kadınlar Derneği (BUMKAD) Başkanı Ülfet Öztürk ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ayşe Köksal ile Elif Kuş, Osmangazi Belediyesi Başkanı Mustafa Dündar’ı makamında ziyaret etti.

İLÇELER 01.11.2023, 13:38
Başkan Dündar’dan kadın istihdamı vurgusu

Ziyarette, mühendislik mesleğinin zorlukları ve kadın mühendislerin sektörde karşılaştığı sorunlar, kadın mühendis sayısının arttırılmasına yönelik yapılabilecekler ile BUMKAD faaliyetleri konuşuldu.

BUMKAD’ın faaliyetleri ve yol haritası hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Ülfet Öztürk, kadın mühendis sayısının kurumlarda yetersiz olduğunu ve arttırmak için çalıştıklarını belirtti.

Türkiye Mühendis Kadınları Derneği’nin (TÜMKAD) kurulmasına öncülük ettiklerini ve ülke genelinde yapılanma hedefinde olduklarını ifade eden Başkan Ülfet Öztürk şöyle konuştu: “Biz endüstriyel faaliyetlerin yoğunluğuna göre Bursa’nın, yanı sıra Kocaeli, İzmir, Ankara ve Eskişehir’de de temsilciliklerimizi oluşturarak yapılanmak niyetindeyiz. Gelecek dönemde hedefimiz, tescillenen ismiyle TÜMKAD’ın çatısı altında tüm Türkiye'de kadın mühendisleri bir çatı altında toplamak istiyoruz. Bu konuda çalışmalarımız ve projelerimiz devam ediyor. Kadın mühendisler, bulundukları kurumlarda ve meslekleri içinde çeşitliliği ile kapsayıcılığı teşvik etmek konusunda da öncü rol oynuyor. Toplumsal rol kalıpları yıkılırsa kadın mühendislerinin yetenekleri ve üstlendikleri rollerin daha da öne çıkacağı inancındayız.”

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da, ziyarette kadın mühendislerin bir dernek altında buluşmalarının önemine vurgu yaptı. Kadın istihdamının her sektörde arttırılması gerektiğinin de altını çizen Başkan Mustafa Dündar, kadının her alanda var olması gerektiği gibi üretimde de yer almasının ülke ekonomisi için çok önemli olduğunu dile getirdi.

Yorumlar (0)
14°
kapalı
banner5