banner4

banner9

Alibeyköy’ün Meydanı Yenileniyor

İnegöl Belediyesi, Alibeyköy kırsal mahallesinde 800 yıllık ağaçların bulunduğu tarihi meydanı yeniden düzenlemek için çalışmalara başladı. Yapılacak çalışmayla hem meydandaki park yenilenecek hem de tarihi ağaçlar turizm değeri taşıyacak görselliğe kavuşturulacak.

İLÇELER 09.11.2020, 23:34 30.01.2021, 22:53
Alibeyköy’ün Meydanı Yenileniyor

Kırsal mahallelere değer katacak projeler geliştirerek hizmet seferberliğini her alanda sürdüren İnegöl Belediyesi, Alibeyköy kırsal mahallesinin meydan yenileme çalışmasının startını verdi. toplam 735 m2’lik alanda yapılan çalışmada; yeşil alan, sert zemin, oturma ve tretuvar alanları ve süs havuzu yer alacak. Alanın mevcut bitki örtüsü korunurken, ayrıca kayrak taşlarıyla yürüyüş yolları da yenilenecek.

ÇALIŞMALAR YERİNDE İNCELENDİ

Kasım ayında başlayan çalışmalar hummalı bir şekilde sürerken, Belediye Başkanı Alper Taban bugün beraberindeki AK Partili yöneticiler ve meclis üyeleriyle bölgede incelemelerde bulundu. Mahalle muhtarı ile mahalle sakinlerinin de eşlik ettiği incelemede, yapılacak düzenlemeler proje üzerinde ve alanda incelendi. Mahalle meydanında bulunan 800 yıllık çınar ağaçların bulunduğu bölgede de inceleme yapılırken, bu değerlerin de canlanması adına adımlar atılacağı ifade edildi.

TARİHİ AĞAÇLAR KORUNARAK MODERN BİR GÖRÜNÜM KAZANDIRILACAK

İnceleme sonrası bir açıklama yapan Başkan Alper Taban, “Bugün Alibeyköy Mahallemizdeyiz. Devam eden meydan düzenleme çalışmasını yerinde inceleyelim istedik. Park Bahçeler Müdürlüğümüzün yaptığı çalışmayı bizzat yerinde görüyoruz. Burada tabi öncesinde de yine yapılmış ama zaman içerisinde eskiyen bir yapı vardı. Dolayısıyla biz burada yeniden bir revizyonla muhtarlığımızın ve vatandaşlarımızın da fikirlerini alarak bir düzenlemeye başladık. İnşallah ortasında yine güzel bir süs havuzu olacak. Yine kayrak taşlarıyla arkadaşlarımız sert zemin alanlarını oluşturacaklar. Beraberinde mevcut ağaç yapısı ile bitki örtüsü de korunacak” dedi.

Alibeyköy kırsal mahallesinin tarihi bir mahalle olduğuna da vurgu yapan Başkan Taban, “Burası önemli bir mahallemiz. Geçmişe tanıklık eden, merkezinde yaklaşık 800 yıllık ağaçların bulunduğu, Osmanlı coğrafyası dediğimiz bir alan olarak da tanımlayabiliriz burayı. İnşallah burada yapacağımız yatırımlarla hem mahallemizin eksiklerini gidererek hem de vatandaşlarımızın daha konforlu şekilde yaşamını sürdürebilmesi adına bu çalışmayı yapıyoruz. Kısa sürede de tamamlamış olacağız. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” açıklamalarında bulundu.

Yorumlar (0)
24°
açık
banner5
banner10