AK Partili Gözgeç, Orhaneli ve Keles’te

AK Parti Bursa Milletvekili, TBMM Adalet Komisyonu Üyesi ve Genel Merkez İnsan Hakları Başkan Yardımcısı Av. Emine Yavuz Gözgeç, Bursa'da gerçekleştirdiği ziyaretlerde toplumun farklı kesimleriyle bir araya gelmeye devam ediyor. İlçe ziyaretlerine Orhaneli ve Keles ilçelerindeki temaslarıyla devam eden Milletvekili Gözgeç, Kadın Kooperatifleri, Kadın Dernekleri, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

İLÇELER 04.09.2020, 00:52 04.09.2020, 00:54
AK Partili Gözgeç, Orhaneli ve Keles’te

Programına, AK Parti Orhaneli İlçe Başkanı Ramazan Turhan’ı ziyaret ederek başlayan Vekil Gözgeç, ziyaretlerine Orhaneli Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin kahvaltı salonunu ve çay bahçesini ziyaret ederek devam etti. Burada Kooperatif üyesi kadınlarla bir araya gelen Vekil Gözgeç, “Turizm, kültür, sanayi kenti özelliklerinin yanında tarım kenti olan Bursa'mızda köy kadın derneklerimizin, kadın kooperatiflerimizin sayısı her geçen gün artıyor. Bursa'mızda özveriyle çalışan, hayallerinin peşinden giden, başka illere de örnek olan kadın kooperatiflerimizi, üreten tüm kadınlarımızı tebrik ediyorum. Çiftçi kadınlarımızla, erkeklerimizle, annelerimizle, güçlü ailelerimizle, gencimizle, şehitlerimizin bize vatan kıldığı bu toprakları hep birlikte işleyeceğiz, üreteceğiz” dedi.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ile Bursa İl Tarım Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen “İstihdam ve Mikro Girişimcilik Vasıtasıyla Geçim Kaynaklarının Desteklenmesi” projesi kapsamında, yeniden yapılanan Orhaneli Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifinin çalışmalarını yerinde inceleyen Vekil Gözgeç, “Mülteci kadınlar ile yöre kadınlarını bir araya getiren bu proje, birlikte yaşama kültürüne ve kadın istihdamının artmasına, ayrıca kırsal turizme katkı sunacaktır” diye konuştu.

2018 yılında, Ticaret Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı’nın birlikte imzaladığı protokol ile kadın kooperatiflerine özellikle destek verildiğini ve yeni projelerin hayata geçirildiğini belirten Gözgeç, "Hükümetimiz tarafından ortaya konulan kadına yönelik pozitif politika sayesinde kadınların iş gücüne katılımlarında birçok önemli başarıya imza attık. Kadın emeği, kadın disiplini olduğu zaman kooperatifçilik daha çok başarılara imza atıyor. Bu anlamda kadınların ticari iş birliğini geliştirmek, sosyal dayanışmasını teşvik etmek amacıyla kadın kooperatiflerini destekliyoruz. Kadınlarımız kooperatiflerle güçlenecek" dedi.

Orhaneli’ndeki temasları sırasında dünyanın 43 ülkesine bebe ve çocuk giyimi ihracatı yapan ve 90 kadına iş imkanı sağlayan BEBÜŞ Tekstil'i de ziyaret eden Vekil Gözgeç, kadınların ekonomiye katkılarının önemini belirtti.

Ziyaretlerine Keles ilçesinde devam eden Vekil Gözgeç, Keles Kadınları Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Arzu Aydın ile bir araya gelerek Dernek çalışmaları hakkında bilgi alan Vekil Gözgeç, “Kadınlarımız, ekonomide, siyasette, sosyal hayatta öncü olma yolunda. ‘Güçlü̈ Kadın, Güçlü Türkiye’ diyerek çıktığımız yolda, hayallerini gerçeğe dönüştüren ve ekonomiye değer katan kadın girişimcilerimizi desteklemek en temel amaçlarımızdandır. Bu yolda kadın girişimcilerimizin her zaman yanındayız” şeklinde konuştu

hafif yağmur