Tarihi medrese Şubat 2022'de hizmete açılacak

Yıldırım Belediyesi tarafından 'Molla Yegan Çocuk Aktivite Merkezi’ olarak ilçeye kazandırılacak ‘Molla Yegân Medresesi'nde çalışmalar hızla devam ediyor.

GÜNDEM 10.12.2021, 12:51
Tarihi medrese Şubat 2022'de hizmete açılacak

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, tarihi dokusuna uygun olarak restore edilen medresedeki çalışmaları yerinde inceledi. Fatih Sultan Mehmet Han’ın hocalarından Molla Yegan’ın ders verdiği medresenin yeni değerler yetiştireceğini belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Molla Yegan Medresesi’ndeki restorasyon çalışmalarını büyük ölçüde tamamladık. Çocuk Aktivite Merkezi olarak hizmet verecek olan medresemizdeki çalışmaları yakından takip ediyoruz. Bu tarihi yapıyı ayağa kaldırarak hem ecdada olan vefa borcumuzu ödüyoruz hem de burayı çocuk aktivite merkezine dönüştürerek evlatlarımızın geleceğine katkı sağlıyoruz. Sona yaklaştığımız ‘Molla Yegan Medresesi’ni ‘Çocuk Aktivite Merkezi’ olarak evlatlarımızın hizmetine sunacağız. Teknolojik ve sanatsal anlamda çocuklarımızın gelişimine katkı sağlamak için bilim, robotik kodlama, sanal yazılım, drama, el sanatları atölyelerinde dersler verilecek. Ayrıca çocuk kütüphanesi, çocuk oyun ve eğlence alanları ile birtakım anne çocuk aktivitelerinin yapılacağımerkezimizde, anne ve çocukların birlikte kaliteli zaman geçirmesi adına etkinlikler gerçekleştireceğiz.Tüm Yıldırımlı annelerin ve çocukların göz bebeği olacak bu mekânı 2022 Şubat ayında hizmete açacağız” dedi.