banner4

Kestel Belediyesinden Temiz Hava Seferberliği

Kestel’de oluşan hava kirliliği sebebiyle fabrika denetimlerini sıklaştıran Kestel Belediyesi, temiz hava seferberliği başlattı.

GÜNDEM 01.11.2023, 12:22
Kestel Belediyesinden Temiz Hava Seferberliği

İlçede oluşan hava kirliliği ile mücadeleye devam eden Kestel Belediyesi denetimlerine hız kesmeden devam ediyor.

Kestel Belediyesi, Çevre şehircilik il müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi ile birlikte kurulan komisyon ile, Kestel’deki sanayi bölgelerindeki fabrikalarda 7/24 esasıyla bacalarda filtre denetimi yapılıyor. Filtre çalıştırmayan veya filtre bulunmayan işletmelere cezai işlem uygulanıyor. Yetkililer denetimlerin devam edeceğini belirtti.

‘KESTEL’DE EN BÜYÜK HASSASİYETİMİZ’

Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, temiz hava seferberliğini sosyal medya hesaplarından şu sözlerle duyurdu; ‘’Kestel’imizde en büyük hassasiyetimiz olan temiz hava için mücadelemiz sürüyor. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü Ekiplerimiz ile Zabıta ekiplerimiz, Kestel’imizdeki sanayi bölgelerindeki fabrikalarda 7/24 filtre denetimi gerçekleştiriyor. Bacalarında filtre bulunmayan işletmelere cezai işlemler uygulanıyor. Çocuklarımızın daha temiz hava solumaları için hava kirliliği ile hep birlikte mücadele etmeliyiz’’ ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
açık
banner5