banner4

banner9

Karacabey'de Spor Adası kente büyük değer katacak

Karacabey Belediyesi, ‘Spor Adası’ olarak anılan yerleşke içerisindeki açık alanlarda sürdürdüğü peyzaj çalışmalarına devam ediyor. Tamamlandığında, tamamen spor kompleksi haline dönüşecek yerleşkeye uygun yürüyüş yolları ile hem görsel hem de kullanışlı bir alan halkın hizmetine sunulmuş olacak.

GÜNDEM 07.12.2021, 15:49
Karacabey'de Spor Adası kente büyük değer katacak

Karacabey’de ‘sportif kent’ hedefi doğrultusunda yatırımlar hız kesmeden devam ediyor.

Karacabey Belediyesi, ‘Spor Adası’ olarak anılan yerleşke içerisindeki açık alanlarda sürdürdüğü peyzaj çalışmalarına devam ediyor.

Spor tesislerinin dışında kalan alanların hem bitki düzenlemesi hem de parke taşlı yaya yollarının yapım işlemi sürerken, tamamlandığında Atatürk Kültür Parkı ile entegre olarak vatandaşlar için oldukça sık kullanılacak bir bölge olması hedefleniyor.

HEM GÖRSEL HEM DE KULLANIŞLI ALAN 
 

Tamamlandığında, tamamen spor kompleksi haline dönüşecek yerleşkeye uygun yürüyüş yolları ile hem görsel hem de kullanışlı bir alan, halkın hizmetine sunulmuş olacak.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan önceki gün, Çanakkale yolu üzerinde yer alan Spor Adası yerleşkesinde Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmaları inceledi.

ŞEHRİN VİTRİNİ KONUMUNDA 

Başkan Özkan gerçekleştirildiği incelemeler sonrası yaptığı açıklamada, “Spor Adası 40 dönümlük bir alanı kapsıyor. Şehir stadı, spor salonu, güreş salonu, tenis kortu, basket sahası ve biri çim diğeri sentetik olmak üzere alanda 2 açık futbol sahası da yer alıyor. Bunlara yüzme havuzu da eklenmiş durumda. Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü de yine bu ada içerisinde. Spor Adası, içerisinde özetle futbol, atletizm, basketbol, voleybol, hentbol, güreş, karate, okçuluk, wushu, kort tenisi, yüzme ve streetball gibi çeşitli branşlarda aynı anda 417 sporcuya hizmet verebilirken, 4 bin kişilik seyirci kapasitesiyle de göz dolduruyor. Tabi bu yerleşke Çanakkale yolu üzerinde önemli bir sembol oldu. Şehrimizin vitrini konumundaki bu alanı görsel yönden de zenginleştirmenin gayretindeyiz. Park Bahçeler Müdürlüğü yoğun bir çaba sarf ediyor. Lavanta, taflan, gavura ve adaçayı ekiyoruz. Aynı zamanda bordür ve yollardaki antik taşları tamir ettiriyoruz. En sonunda da spor aletleri ve oyun grubu kuracağız” dedi.

ENTEGRE ŞEKİLDE İNŞA EDİLİYOR 

Özkan ayrıca, Spor Adası yerleşkesinin Atatürk Kültür Parkı ile entegre bir şekilde tasarlandığını ve bu iki parkı birbirine bağlayan alt geçidin de genişletilerek hem araç hem yaya geçişine uygun hale getirildiğini de sözlerine

Yorumlar (0)
22°
kapalı
banner5
banner10