Yozgat’ta “akıllı durak” dönemi

Belediyemiz, toplu ulaşımda Yozgatlı hemşehrilerimize konforlu hizmet sunmak amacıyla akıllı klimalı durakları devreye soktu.

BÜYÜKŞEHİRLER 19.03.2020, 01:34
Yozgat’ta “akıllı durak” dönemi

Otobüslerimizin kalkış durağı olan E-88 Karayolu Abide İş Hanı karşısına 40 metre uzunluğunda 1,85 metre genişliğinde 10 kabinden oluşan inverter klimalı,usb girişli,güvenlik kameralı otobüs durakları yerleştirilecek.

Hemşehrilerimizin konforu için herşeyin düşünüldüğü akıllı duraklarımız,  Belediye Başkanımız Celal Köse’nin başlattığı ulaşımda köklü revizyonun ilk adımı olacak. Duraklarımızın montajı bu hafta sonu başlayacak.

“40 METRE UZUNLUĞUNDA AKILLI DURAKLAR”

Toplu ulaşımda sorunları en aza indirmek için köklü değişimler yaptıklarını belirten Belediye Başkanımız Celal Köse,  "Bu şehri beraber yöneteceğiz diye yola çıktık. Hemşehrilerimize götürdüğümüz her hizmeti istişareyle kararlaştırıyoruz.  Toplu ulaşımda da hemşehrilerimizin taleplerini aldık. Bu talepler doğrultusunda sabit otobüs bekleme durağımız yoktu. Bu sorunu çözmek için adımlarımızı attık. 40 metre uzunluğunda 1,85 metre genişliğinde 10 kabinden oluşan akıllı duraklarımızın siparişini verdik” dedi.

“DURAKLARIMIZDA YOK YOK”

Akıllı duraklarımızın özelliklerinden bahseden Başkanımız Köse, “Akıllı duraklarımız klimalı, usb girişli, güvenlik kameralı, olacak. Bu şekilde kış aylarında yağmurda ve karda yaz aylarında ise sıcaklarda otobüs bekleyen hemşehrilerimizin sorunu çözülmüş olacak. Kışın ısınan inverter klimalı otobüs duraklarımız yazın da tam tersi sıcak havalarda serinletme özelliğine sahip olacak. Usb girişler sayesinde hemşehrilerimiz cep telefonlarını ve tabletlerini rahat bir şekilde şarj edebilecek. Duraklarımızın içerisine yerleştirdiğimiz kitaplıklar ile de otobüs beklerken hemşehrilerimiz rahat bir şekilde zaman geçirebilecek. Duraklarımızda her şey vatandaşlarımızın konforu düşünülerek tasarlandı. Duraklarımızın ihalesi tamamlandı. Hafta sonu montajı tamamlanacak. İnşallah en kısa süre içerisinde bu güzel hizmetide kıymetli hemşehrilerimizle buluşturacağız. İlerleyen süreç içerisinde de belirlediğimiz farklı noktalarada akıllı klimalı duraklarımızı yerleştireceğiz. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

az bulutlu