Yabancı öğrencilere okçuluk eğitimi

Bursa’da eğitim gören yabancı öğrenciler ‘Geleneksel Okçuluk’ eğitimi aldı.

BÜYÜKŞEHİRLER 21.09.2020, 23:49 21.01.2021, 23:21
Yabancı öğrencilere okçuluk eğitimi

Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Okçuluk branşı, Bursa’da eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilere Geleneksel Okçuluk eğitimi verdi. 2 hafta süren ve 40 ülkeden 50 öğrencinin yer aldığı etkinlikte, atış eğitimlerinin yanı sıra Türk Okçuluğu’nun tarihsel gelişimi ve önemi öğrencilere anlatıldı.

TÜRK OKÇULUĞU’NU TANITACAKLAR

Etkinliğin sertifika töreninde konuşan Büyükşehir Belediyespor yönetim kurulu üyesi Yusuf Ay, yabancı öğrencilerin kendi ülkelerinde Türk Okçuluğunu tanıtacaklarını belirtti. Türkiye’nin önemli değerlerini yabancı öğrencilere yaşatmak istediklerini de ifade eden Ay; “Yurt dışından eğitim için gelen öğrenciler, ülkelerine döndüklerinde ülkemizin gönüllü elçileri olacaklar. Bu öğrencilerimize ülkemizin değerlerini anlatmakla kalmayıp, bu değerlerimizi yaşamalarını istiyoruz. Okçuluk bizim ata sporumuz. Farklı kültürlere bizi en iyi anlatan spor dallarımızdan. Bu yüzden yabancı öğrencilerimize Geleneksel Türk Okçuluğu’nu anlatalım hatta onlara bu sporu yaptıralım istedik.Bu konuda Türkiye Diyanet Vakfı Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrencilerimizle ilk çalışmalarımızı başlattık. 2 hafta boyunca öğrencilerimiz Hüdavendigar Okçuluk Eğitim Merkezi’ne gelerek antrenörlerimizden önce okçuluğun bizler için önemini, ardından bu sporun nasıl yapıldığını öğrendiler. Bu sporu artık kendi ülkelerinde yapabilecekler belki de onlarda başkalarına bu sporu öğretecek ve sevdirecekler. İnşallah bu tür etkinliklerimizi yaygınlaştırarak farklı gruplarla da yapacağız” diye konuştu.

Etkinliğin ardından sporcular başarı sertifikalarını Büyükşehir Belediyespor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Yusuf Ay ve Kulüp Müdürü Ufuk Yıldız’ın elinden aldı.