Trabzon Büyükşehir’den anlamlı tahsis

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin tahsis ettiği arazi üzerine Ortahisar Belediyesi tarafından kurulan ‘Küçük Dostlar Kliniği’ hizmete açıldı.

BÜYÜKŞEHİRLER 21.06.2020, 21:39
Trabzon Büyükşehir’den anlamlı tahsis

Trabzon’daki sahipsiz hayvanların daha iyi şartlarda tedavi olmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirilen ‘Küçük Dostlar Kliniği’ önemli bir ihtiyaca cevap verecek. Kliniğin açılış programına Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, Tugay Komutan Vekili Albay Burak Yürüten, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Mehmet Karaoğlu, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

MEMNUNİYETLE KATKI VERDİK

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin tahsis ettiği arazi üzerine Ortahisar Belediyesi tarafından kurulan ‘Küçük Dostlar Kliniği’nin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Bugün çok özel bir açılışı hep beraber gerçekleştiriyoruz. Küçük ama çok etkili, çok anlamlı, çok önemli bir açılış olarak değerlendiriyorum ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ortahisar Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç Beyefendi, Büyükşehir Belediyemizden yer tahsisi istedi. Biz de memnuniyetle bunu yapabileceğimizi söyledik ve tahsisimizi yaptık. Bugün de oldukça önemli bir işlev görecek olan bu özel kliniği hizmete açmaktan büyük bir mutluluk ve onur duyuyoruz” diye konuştu.

SEVİMLİ DOSTLARIMIZI MAHKUM ETMEK İSTEMİYORUZ

Belediyelerin sadece insanlara değil tüm canlılara hizmet etmekle mükellef olduğunu da belirten Başkan Zorluoğlu, “Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesinin Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni de yerinde inceledim. Geçen yıldan bugüne orada çok önemli yatırımlar yaptık. Var olan eksiklerimizi de hayvanseverlerimizle birlikte tamamlayacağız. Bu konuda gerekli bütçeyi ayırdık. Bugüne kadar çok ciddi yatırımlarımız da oldu. Rehabilitasyon merkezimizin arıtması çalışmıyordu, çalışır duruma getirdik. Ayrıca orada aynı anda çok sayıda köpek vardı. Yeni getirdiğimiz yönetim anlayışıyla alanda kısırlaştırma yapmak suretiyle rehabilitasyon merkezindeki köpek sayısını 800-900’lardan 200’lere kadar düşürdük. Biz orayı sadece hasta veya daha çok kısırlaştırılmak üzere gelen köpeklerimiz ya da yavru köpeklerimiz için değerlendirmek istiyoruz. Diğer köpeklerle ilgili olarak yerinde yapacağımız kısırlaştırma merkezleri ile bu sorunları çözmek istiyoruz. Yani sevimli dostlarımızı demir parmaklıklar arkasına mahkum etmek istemiyoruz” dedi.

EL ELE VEREREK HİZMETE DEVAM EDECEĞİZ

‘Küçük Dostlar Kliniği’nin daha çok kediler için hizmet vereceğini dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Benim de evimde bir kedim var. Artık onun için de buraya geleceğiz. Trabzon’da bu merkezimizin eksikliği fazlaydı. İşte Büyükşehir ve ilçe belediyesi ile birlikte çalışarak bu eksikliği giderdik. İnşallah bundan sonra da birçok alanda Büyükşehir Belediyesi olarak ilçe belediyeleri ile birlikte el ele gönül gönüle hizmetlerimizi daha güçlü bir şekilde ortaya koyacağız. Bu güzel hizmetin ilçemize ve ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

açık