banner4

Trabzon Büyükşehir itfaiyesi tatbikatlara devam ediyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde meydana gelebilecek olası yangınlara hazırlıklı olunması için ‘Acil Durum Tatbikatı’ gerçekleştirmeye devam ediyor. Son olarak Şalpazarı ilçesinde yapılan tatbikat, gerçeği aratmayan görüntülere sahne oldu.

BÜYÜKŞEHİRLER 18.03.2021, 20:14
Trabzon Büyükşehir itfaiyesi tatbikatlara devam ediyor

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Şalpazarı ilçesi Kasımağzı Mahallesi’nde bulunan eski bir balık tesisinde ‘Acil Durum Tatbikatı’ gerçekleştirdi. Tatbikat kapsamında ilk olarak yangın ihbarı verildi. Sirenlerin çalmasıyla başlayan tatbikatta, olay yerine hareket eden Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı personelleri, yangını kısa sürede kontrol altına aldı. Tatbikatta ayrıca, yangın söndürüldükten sonra bina içerisinde oluşan yoğun dumanda yön bulma ve yangında hareket tarzları eğitimleri de icra edildi. Tatbikata Şalpazarı, Vakfıkebir, Çarşıbaşı, Beşikdüzü ve Tonya itfaiye grup amirliklerinden 3 araç ve 15 personel katıldı.

 

TATBİKATLARA ÖNEM VERİYORUZ

Trabzon Büyükşehir Belediyesinden tatbikat sonrası yapılan açıklamada, “Büyükşehir Belediyesi olarak, ilçelerimizde meydana gelebilecek olası büyük bir yangında itfaiye grup amirliklerince müdahalenin etkin, doğru ve koordineli bir şekilde yapılabilmesini sağlamak amacıyla tatbikatlara önem veriyoruz. Son olarak Şalpazarı ilçesinde ekiplerimiz tarafından gerçekleştirilen tatbikat, gerçeği aratmayacak görüntülere sahne oldu. İtfaiye Dairesi Başkanlığımızın teşkilat yapısının en iyi noktaya gelmesi ve yangınlara etkin şekilde müdahale edilmesini sağlamak amacıyla tatbikatlarımız düzenli olarak devam edecektir” ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar (0)
19°
kapalı
banner5