Konya Büyükşehir'den mağdur aileye destek

Konya Büyükşehir Belediyesi, Seydişehir ilçesinde kurtlar tarafından 20 koyunu telef olan Dinç ailesinin zararını karşıladı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın aile ile görüşerek zararın karşılanması talimatının ardından alınan 20 koyun Dinç ailesine teslim edildi.

BÜYÜKŞEHİRLER 29.04.2020, 18:10 30.04.2020, 20:32
Konya Büyükşehir'den mağdur aileye destek

Konya Büyükşehir Belediyesi, Seydişehir ilçesinde ağıla giren iki kurt tarafından 20 tane koyunu telef olan Ali Dinç’in yaralarını sardı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın aile ile görüşerek zararın karşılanacağını belirtmesinin ardından Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve Konya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Mustafa Yazlık tarafından aileye teslim edilen koyunlar, Dinç ailesinde sevinçle karşılandı. Baba Ali Dinç ile çocukları Cafer ve Eylül bir haftadır yokluğunu hissettikleri koyunlara sarılarak hasret giderdiler.

KÜÇÜKBAŞ HAVYANLAR AİLEMİZE HAYIRLI OLSUN

Koyunları aileye teslim eden Konya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Mustafa Yazlık, “Bu olumsuz hadisenin duyulmasıyla birlikte Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay, ailemize hızlı bir şekilde ulaşılması, zararın tespiti ve bu zararın karşılanması noktasında hızlı hareket edilmesi ile ilgili bize talimatlarını verdiler. Biz ilk olarak ilçe belediye başkanımızla irtibata geçtik. Kendisi hızlı bir şekilde ailemizi ziyaret etti. Buradaki zararı belirledi. Bu zararın nereden karşılanabileceğini, bu küçükbaş hayvanların nereden alınabileceğini konusunda yardımcı oldular. Kendilerine de ilgi ve koordinasyonlarından dolayı teşekkür ediyorum. Biz de bugün aileyi ve çocukları bu vesileyle böyle bir süreçte sevindirmiş olduk. Küçükbaş hayvanlarımızın onlara hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Malum birkaç gün önce bu mahallemizin dağa yakın olmasından dolayı 2 tane kurt girip burada 20 tane koyunu telef etmişlerdi. Biz Ali kardeşimizi tanıyoruz. Gariban bir insan ve hayvanları borçla almıştı. Hayvancılıkla geçimini sağlamak amacıyla böyle bir çalışma içerisine girdi. Başına bu hadise gelince gerçekten üzgündü. Bunu duyunca Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay beyle konuyu istişare ettik. Yardımcı olacaklarını söylediler. Yine bölgemizde hayvancılık yapan kardeşlerimizden koyunları aldık. Bugün de teslim ediyoruz. Ben Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve daire başkanımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

BU MÜBAREK GÜNDE BİZİ SEVİNDİRDİNİZ

Koyunların sahibi Ali Dinç, 23 Nisan sabaha karşı hayvanlara bakmak ve yem vermek için çıktığında ağılda iki tane kurt gördüğünü belirterek, şöyle konuştu: “Mallarımı telef etmişlerdi. 20 tane telef, 7-8 tane yaralı vardı. Yaralıların çoğunu kurtardık. Böyle bir olay başımıza geldi. Büyükşehir Belediye Başkanımızdan, ilçe belediye başkanımızdan, yardımcı olan bütün herkesten Allah razı olsun. Şükürler olsun zararımızı karşıladılar. Hayırlı mübarek günde bizi sevindirdiniz.”

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZ ARADI, “DÜŞÜNME ALİ” DEDİ

Ali Dinç’in annesi Ayten Palazdinç ise, “Çok zor durumdaydık. Ödeyecek halimiz yoktu. Kurban’a veresiye almıştık. Allah razı olsun; Konya Büyükşehir Belediye Başkanımızdan, Seydişehir Belediye Başkanımızdan, yardımda sebep olan muhtarlarımızdan. Çok zor durumdaydık ama bizi sevindirdiler. Hiç ümidimiz yoktu ama hemen bir anda ümitlendirdiler. Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız aradı, ‘Düşünme Ali’ dedi. ‘Sen delikanlısın, bir daha zor durumda kalmayacaksın’ dedi. Allah razı olsun” diye konuştu.

Seydişehir İlçesi Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Mustafa Yavuz ise, “Allah razı olsun, bu ailenin en zor gününde yanında oldunuz” dedi.

parçalı az bulutlu