Kocaelili gençlerden örnek uygulama

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs salgını sebebiyle geçimini sağlayamayan vatandaşlara gıda ve hijyen paketi desteğinde bulunmaya devam ediyor

BÜYÜKŞEHİRLER 02.05.2020, 16:05
Kocaelili gençlerden örnek uygulama

Gıda ve hijyen kolisinin dağıtımı devam ederken Kılavuz Gençlik bünyesinde çalışan genç gönüllüler de koli dağıtımına destek oluyor. Dağıtım esnasında Kılavuz Gençlik Yazılım Geliştirme biriminin yaptığı ‘Akıllı Rota Planlayıcı’ uygulamasını kullanan gençler, adresleri kolayca bularak paketleri ihtiyaç sahiplerine hızlıca götürebiliyor.

BİRBİRİNE YAKIN ADRESLERİ SIRALIYOR

Koronavirüs salgını sebebiyle geçimini sağlayamayan vatandaşlara gıda ve hijyen paketi desteğinde bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yardım kolilerini kapı kapı gezerek vatandaşlara ulaştırmaya devam ediyor. Bu çerçevede adreslerin bulunma noktasında daha pratik bir yol izleyen Kılavuz Gençlik Yazılım Geliştirme birimi, ‘Akıllı Rota Planlayıcısı’ yazılımını geliştirdi. Uygulama sayesinde adreslere ulaşım daha kolay olurken uygulama birbirine yakın adresleri de tek tıkla rota oluşturuyor.

BİRÇOK AVANTAJ SAĞLIYOR

Dağıtıcılara kolaylık sağlayan Akıllı Rota Planlayıcı’sı aynı zamanda ihtiyaç sahibi ev sahipleri için de avantaj sağlıyor. Özelikle uygulama kullanılmadan önce adresleri bulamayan dağıtıcılar, ihtiyaç sahiplerini aramak zorunda kalabiliyordu. Uygulamayla birlikte bu zorunluluk tamamen ortadan kalkıyor. Bir başka avantaj ise zamandan kazanma oluyor. Özelikle adres aramakla geçen vakit uygulama ile birlikte azaldı ve kısa sürede daha fazla dağıtım olmaya başladı.

KILAVUZ GENÇLİK MODELİ SALGIN SÜRECİNDE ÇALIŞIYOR

Kılavuz Gençlik Modeli, Büyükşehir Belediyesi’nin yardım kolilerinin dağıtımının yanında özelikle gençlere yoğun destek veriyor. Gençlerin evde kalış sürecine destek için hazırlanan videolar Kılavuz Gençlik Facebook, Twitter, İnstagram ve Youtube kanallarından günün belli saat aralıklarıyla paylaşılıyor. Bunun yanı sıra Evde Kal Sporsuz, Evde Deney-in, Ödüllü Bilgi Yarışmaları ve Youtube Canlı Yayınları gerçekleştiriliyor.