banner4

banner9

Gaziantep: Çevreci yatırımın temelleri için protokol imzalandı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi iş birliğinde, İpekyolu Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle “Gaziantep Kaynak Verimliliği Merkezi” için protokol imzalandı.

BÜYÜKŞEHİRLER 24.04.2021, 18:01 02.05.2021, 18:29
Gaziantep: Çevreci yatırımın temelleri için protokol imzalandı

Su, hammadde ve enerji gibi sınırlı doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımı ve çevresel etkilerinin en aza indirilmesi, üretim maliyetlerini önemli derecede azaltılması için “Gaziantep Kaynak Verimliliği Merkezi”nin kurulması için Büyükşehir Belediyesi’nde protokol töreni düzenlendi.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) planlanan merkez ile imalat sanayi başta olmak üzere bölgenin ihtiyaç duyduğu teknik, çevresel ve diğer hizmetlerin sağlanacağı, sürdürülebilir bir yapının oluşması, OSB’nin ve bölgede bulunan firmaların sürdürülebilirlik performansını iyileştirme hedefleniyor.

Merkez daha az su tüketimi, enerji, hammadde kullanımı, atıkların azaltılması, şehrin hava kalitesinin iyileşmesi, iklim değişikliği ile mücadele ve uyum konularında da kente katkı sağlaması hedefleniyor.

Merkezde yürütülecek çalışmalar daha rekabetçi ve düşük karbon ekonomisine geçiş konusunda da yapılan çalışmaları destekleyecek, Gaziantep sanayisinin iklim değişikliği ile ilgili ulusal ve uluslararası mevzuata uyumunu kolaylaştıracak.

Protokol imza töreninde açıklamalarda bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Zaman iş birliği, güç birliği, koordinasyon ve verimlilik zamanı. Verimli olmalıyız. Nasıl verimli olacağız? Bunun bize yol haritasını bu imza ortaya koyacak. Özellikle organize bizim başımızın tacı, gözümüzün nuru. 200 bin insan oradan ekmek yiyor. Bugün rakamlara baktığımız zaman hakikaten dünya küçüldü, bizim organizemiz büyüdü. Organizenin iyi yönetildiğini, sanayicilerimizin büyük bir cesaretle, büyük bir girişimcilikle ‘her krizin fırsatları vardır’ anlayışıyla, sürekli makinasını çalıştırdığını ve sürekli istihdam ürettiğini görüyoruz. Sanayi tesisimizi enerji bakımından alt yapı bakımından nasıl verimli hale getireceğiz? O tesisin maliyetlerini nasıl düşüreceğiz? Kâr payını nasıl arttıracağız? O tesisin çevreci üretime geçişini nasıl daha temin edeceğiz? Bizim açımızdan bunların hepsinin fizibilitesinin yapılacağı önemli bir imza olacak. Sanayimize, sanayicimize hayırlı olsun.” dedi.

İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz da kaynak verimliliği son yıllarda tüm dünyada imalat sanayinde yükselen bir değer olduğunu belirtti.

Su, enerji ve ham madde gibi doğal, sınırlı kaynakların üretimde verimli kullanılmasının ve bunların da çevreye, iklim değişikliğine duyarlı üretim yöntemleri ile üretim süreçlerine dahil edilmesinin önem arz ettiğini ifade eden Akyılmaz, “Biz de bu amaçla paydaşlarımızla bir araya gelerek Gaziantep OSB içerisinde bir kaynak verimliliği merkezinin kurulması ve bu merkezin OSB içerisinde faaliyet gösteren işletmelerimize temiz üretim, sürdürülebilir atık yönetimi, çevreye duyarlı ve iklimsel değişim ve dönüşümlere entegre üretim modellerinin insanlara aktarılması ve üretim sürecinde kullanılmasını amaçlıyoruz. Bu merkez üzerinden bu konularda OSB’de faaliyet gösteren işletmelerimize danışmanlık ve mentorluk hizmetleri verilecek.” ifadelerini kullandı.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek de verimliliği arttırmak için hazırlanacak fizibilite raporunda İpekyol Kalkınma Ajansına ve Büyükşehir Belediyesine katkılarından dolayı teşekkür etti.

Yorumlar (0)
23°
kapalı
banner5
banner10