banner4

Bursa Büyükşehir’den Boyner binasına ilk kazma

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin çevresinin açılması amacıyla hayata geçirilen projede Bursa’nın tarihi güzellikleri gün yüzüne çıkartacak yıkım çalışmalarına Boyner binasıyla devam ediliyor.

BÜYÜKŞEHİRLER 10.05.2022, 18:06
Bursa Büyükşehir’den Boyner binasına ilk kazma

Proje kapsamında yıkımına başlanan Boyner binası önünde basın açıklamasında bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Daha önce büyük indirim var demiştik indirim başladı. Üst kattan başladık indirime inşallah çok yakın zamanda tamamlamış olacağız” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteğiyle hayata geçireceği Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin çevresinin açılması, tarihi aksın tüm güzellikleriyle öne çıkarılmasını amaçlayan projede Bursalıların da merakla beklediği Boyner binasının yıkımına başlandı.

Boyner binasının önünde değerlendirmelerde bulunan Başkan Alinur Aktaş, “Daha önce büyük indirim var demiştik indirim başladı. Üst kattan başladık indirime inşallah çok yakın zamanda tamamlamış olacağız, bu mutluluk için de bir araya geldik. Hanlar bölgesi Bursa’nın tarihi için UNESCO Dünya Mirası listesinde olması itibariyle dünya tarihi için de çok kıymetli bir hazine. Hanları ile bedesten çarşıları ile camileri ve alışveriş mekanlarıyla gerçekten çok önemli bir nirengi noktası. Turizm açısından da değerli ve kıymetli bir yer. Onun da bir parçasıydı burası farklı söylemlerde bulunuldu olacak mı, olmayacak mı diye. Aslında biz mart sonunda başladık, altında bir bina olması sebebiyle takdir edersiniz ki diğer binalardaki gibi kepçeyi sokup rahatlıkla yıkabileceğimiz bir bina değildi. O işlemler tamamlandı yıkım işlemleri başlamış oldu.”

“50-60 YILLIK BİRİKMİŞ BİR SORUNU ÇÖZÜYORUZ”

Sürece kadar destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Kimileri buna rant projesi dedi kimileri farklı yaklaşımlarda bulundular. 40 senedir farklı belediye başkanlarının hayaliydi. Bu hayali gerçekleştirmiş olmanın heyecanını yaşıyoruz. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Takdir edersiniz ki 50-60 yıllık birikmiş bir sorunu çözüyoruz. Bursa Büyükşehir Belediyesi her türlü fedakarlığı yaptı tüm samimiyetimle söylüyorum. Anormal uçuk rakamlar çıktı kamulaştırmayla alakalı ama bildiğimizden geri durmadık açıkçası ve inşallah Bursa çok güzel bir meydan kazanacak. Belediyeye rant sağlamak için ya da şahsa yönelik bir çalışma söz konusu değil. Burada tarihimize saygı var Bursa’nın gizli hazinesini ortaya çıkarılması gibi bir hayal var işin ucunda. Bu süreçte çok güzel tepkiler aldım. Ulu Cami’nin minareleri yükseldikçe o kadar farklı kesimlerden teşekkürler aldım ki moral bozucu sözlere rağmen heyecanımızı arttıran unsurlar bunlardı”

“19 METREKARE AÇIK ALAN KAZANMIŞ OLACAĞIZ”

Tophane ile projenin birleştirileceğini belirten Başkan Aktaş, “Şuana kadar yaptığımız kamulaştırmalarla 5 bin 500 metre kare alan açığa çıkmıştı. Daha önce proje yarışmasıyla bu süreci yürütmüştük. Tophane ile de bu projeyi birleştirerek bu adayı bir bütün olarak ele aldık değerlendirdik. 3 meydanımız var 10 bin metrekare sert zeminimiz, 9 bin metrekare yeşil alanımız toplamda 19 metrekare açık alan kazanmış o"lacağız” ifadelerini kullandı.

“HANLAR BÖLGESİ DAVETKAR OLACAK”

“Hanlar bölgesi davetkar bir tavır sergileyecek” diyen Aktaş, “Bundan sonra Hanlar bölgesi gelen misafirleri çok daha rahatlıkla kabul edebilecek, otopark ve turist otobüsleri karşılama noktasında açık alanda insanların rahatlıkla gezebileceği bir yer haline gelecek. Tabi burada işimiz bitmiyor. Hanların da tek tek ele alındığında kendi içlerinde sıkıntıları var bir taraftan onlara da girmeye çalışıyoruz.”

Doğanbey TOKİ’nin yıkılması üzerine basın mensuplarından gelene soruyu da cevaplayan Başkan Alinur Aktaş, Doğanbey TOKİ’yi yıkma hayallerinden vazgeçmediklerini, orada oturan insanları da mağdur etmeyecek bir proje tasarlamanın amacında olduklarını söyledi.

Yorumlar (0)
13°
parçalı az bulutlu
banner5