banner4

banner9

Beyaz gelinlik Bursa’ya çok yakıştı

Bursa’da Ocak ayının ardından yine etkili olan kar yağışı, kent merkezini beyaza boyadı. Kentin her köşesini kaplayan ecdat emanetleriyle adeta bir açık hava müzesi olan Bursa’ya, ‘beyaz gelinlik’ çok yakıştı.

BÜYÜKŞEHİRLER 19.02.2021, 11:21 19.02.2021, 12:34
Beyaz gelinlik Bursa’ya çok yakıştı

Zengin tarihi ve kültürel mirası, Uludağ’ı, gölleri, şelaleleri ve saymakla bitmeyecek doğal zenginlikleriyle yılın her mevsimi cazibe merkezi olma özelliği taşıyan Bursa, uzun bir aradan sonra bu yıl kar özlemini doya doya giderdi. İlk olarak Ocak ayında etkili olan kar yağışının kente kazandırdığı estetik görüntü henüz hafızalardan silinmeden Bursa, yeni haftaya da karla uyandı. Hafta başından bu yana aralıklarla devam eden kar yağışı kenti adeta beyaza boyadı.

Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi, Tophane Saat Kulesi, Yeşil Külliyesi, Irgandı Köprüsü kentin sembol eserleri, beyaz örtü altında daha estetik bir görüntü kazandı. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak yerlerinden olan Gölyazı, adeta göl üzerinde bir nilüfer çiçeğini andırırken, kentin yüksek kesimleri ile özellikle dağ ilçelerindeki kırsal mahallelerde de kartpostallık görüntüler oluştu.

Bursalılar kara olan özlemini doya doya giderirken, Bursa Büyükşehir Belediyesi de beyaz asaletin, beyaz esarete dönmemesi için 24 saat kesintisiz şekilde mesai harcadı. Özellikle 17 ilçenin kırsal mahallelerine ulaşımda bir sorun yaşanmaması için 24 saat esasına göre çalışan ekipleri, son 1 gün içinde 663 mahallenin kardan kapanan yolunu ulaşıma açtı.

Karlı Bursa’dan göz kamaştıran manzaralar

Yorumlar (0)
24°
açık
banner5
banner10