banner4

banner9

Bakan Dönmez: “Konya’da örnek bir belediyecilik var”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı ziyaret etti. Konya’nın belediyeciliğin güzel örneklerinin sergilendiği nadide şehirlerden birisi olduğunu belirten Bakan Dönmez, “Konya’da örnek gösterebileceğimiz bir belediyecilik var.” dedi. Başkan Altay da “Doğu Akdeniz’de yaptığınız çalışmalar ve Karadeniz’de bulduğunuz doğalgaz rezervi hepimizi ziyadesiyle mutlu etti. Enerji Bakanı olarak enerjinize hayranız.” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİRLER 03.04.2021, 12:40
Bakan Dönmez: “Konya’da örnek bir belediyecilik var”

Çeşitli programlara katılmak üzere günü Konya’da geçiren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı da ziyaret ederek bir süre görüştü.

Konya’da son yıllarda belediyeciliğin güzel örneklerinin sergilendiği nadide şehirlerden birisi olduğunu belirten Bakan Dönmez, “Bunda hiç şüphesiz gerek şimdiki başkanımızın, gerekse daha önceki başkanlarımızın hizmeti, emeği çok büyük. Konya’da örnek gösterebileceğimiz bir belediyecilik var. Teşekkür ediyorum. Belediyelerin şehirlerimizi planlarken; altyapıyı özellikle de kentin ihtiyaç duyduğu bir takım müşterek yerel hizmetlerin sağlanması noktasında enerji ihtiyaçlarını karşılayacak projeleri geliştiriyor olmaları son derece takdire şayan. Belediyemizin bu anlamda yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı enerji projelerini biz de destekliyoruz. Örnek gösteriyoruz.“ diye konuştu.

KONYA YILDIZI PARLAYAN BUNDAN SONRA DA PARLAYACAK OLAN BİR KENTİMİZ

Konya’nın sadece bir tarım kenti olmadığını, sanayisi ile de öne çıkan bir şehir olduğunu vurgulayan Bakan Dönmez, “Konya aynı zamanda bir kültür başkenti. Yıldızı parlayan, bundan sonra da parlayacak olan bir kentimiz. Konya’ya bu anlamda borcumuz çok. Hem doğalgaz anlamında hem de elektrik anlamında ihtiyaçları neyse karşılanması konusunda elimizden gelen desteği göstereceğiz.” ifadelerini kullandı.

EKSİK BÖLGELER DOĞALGAZLA BULUŞTURULACAK

Bakan Dönmez Konya’da doğalgaz bulunmayan bölgelerle ilgili de müjde vererek, “Özellikle Konya merkezde uygulama imar planlarının henüz faaliyete geçmediği, dönüşümü bekleyen bazı mahallelerimiz vardı. Oradaki vatandaşlarımızın da doğalgaz talebi vardı. Bugün arkadaşlarla da değerlendirdik. Geçtiğimiz yılın sonu itibariyle bir kanunda değişiklik yapılmıştı. Bu tür yerlerde doğalgazın geçici de olsa temin edilmesi ve vatandaşlarımızın çağdaş, kaliteli yaşam kalitesini artırmaya dönük kullanabileceği bu çevreci yakıttan istifade etmesi gibi. Bu konuda mevzuat engeli büyük ölçüde kalkmış oldu. İnşallah Belediye Meclislerimizden alınacak kararla eksik sokaklarımızı, mahallelerimizi de tamamlayacağız.” şeklinde konuştu.

ENERJİ BAKANI OLARAK ENERJİNİZE HAYRANIZ

Başkan Altay ise Bakan Dönmez’i Konya’da ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını ifade etti. Doğu Akdeniz’de yapılan çalışmalar ve Karadeniz’de bulunan doğalgaz rezervinden dolayı ziyadesiyle mutlu olduklarını kaydeden Başkan Altay, “Enerji Bakanı olarak enerjinize hayranız. Konyalılar sizi takdirle izliyor. Şahsınızda tüm ekibe teşekkür ediyoruz. Konya bir enerji şehri. Özellikle Karapınar’da yapılan Güneş Enerji Santrali tüm dünyaya örnek bir işletme olacak. Biz de Konya Büyükşehir Belediyesi olarak, hem atıksu arıtmadan hem de çöpten elektrik üretiyoruz. Ayrıca Konya’nın içme suyunu sağlayan KOP projesi kapsamında 25 megabaytlık bir hidroelektrik santralimiz var. İnşallah o da Nisan ayı içerisinde tamamlanacak. Böylece belediyemiz için de ciddi bir gelir kaynağı oluşturulacak.” dedi.

Yorumlar (0)
18°
açık
banner5
banner10