TDBB Yönetim Kurulu video konferans ile toplandı

Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yönetim Kurulu üyeleriyle video konferans üzerinden toplantı gerçekleştiren Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Türkiye’nin bu süreçte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bir yandan kendi içinde dayanışmanın en güzel örneklerini sergilerken; bir yandan da 40’a yakın ülkeye tıbbi malzeme yardımında bulunduğunu söyledi.

BİRLİKLER 22.04.2020, 19:39
TDBB Yönetim Kurulu video konferans ile toplandı

Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, video konferans yöntemiyle birliğin yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Türk dünyasından ve Türkiye’den yönetim kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda koronavirüs sürecinde Türkiye’nin yaptığı örnek çalışmaları anlatan Başkan Altay, Kovid-19 testlerinin, sağlık kontrollerinin, hastaneye yatan hastaların tedavi giderlerinin tamamının devlet tarafından karşılandığını kaydetti. Başkan Altay, “Biz de Konya olarak yeni tip koronavirüs ile mücadeleyi etkin şekilde yürütüyoruz. Öncelikle yayılmayı önlemek amacıyla şehirdeki hareketliliği ve dolaşımı azaltıcı tedbirleri devreye koyduk. 8 bin belediye çalışanımızın büyük kısmının evden çalışma sistemine geçmesini sağladık. Koranavirüs salgınına karşı 42 bin kilometrekare yüzölçümüne sahip şehrimizde bulunan 31 ilçemizde toplu ulaşım araçları başta olmak üzere çok geniş kapsamlı dezenfeksiyon çalışmalarımıza hemen başladık. Meslek Edindirme Kurslarımızda usta öğreticilerimiz ve kursiyerlerimiz maske üretimini sürdürmekte, üretilen bu maskeler toplu taşıma araçlarında belirli noktalarda ücretsiz olarak dağıtılmaktadır. Günde yaklaşık 45-50 bin adet maske dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Tüm resmi ve özel kurumlardaki sağlık çalışanlarımız; belediyemizin toplu taşıma araçlarından ve otoparklardan ücretsiz bir şekilde faydalanabilmektedir. Karantina hastanelerimizde çalışan sağlık çalışanlarımıza ücretsiz servis hizmetleri ile konaklama mekânları sağladık” dedi.

EKONOMİK OLARAK DA HEMŞEHRİLERİMİZİN YANINDAYIZ

Koruyucu ve önleyici faaliyetlerin yanı sıra salgından ekonomik olarak etkilenen vatandaşların da yanında olmaya devam ettiklerini kaydeden Başkan Altay, şöyle devam etti: “Belediyemizin kiracısı olan esnafımızdan 2 ay kira almıyoruz. Bu süreç içinde su abonelerimizin suyu hiçbir sebeple kesilmemekte, suyu kesik olan abonelerimizin su kullanımı tekrar sağlanmaktadır. Yine vatandaşlarımızın ve esnafımızın bu süreçte mağdur olmaması için olarak su fiyatları 2019 rakamlarına geri çekilmiştir. Sosyal Destek Paketimizden yararlanmak için başvuru yapan ailelerimize Sosyal Kartlarını ulaştırdık. İlkokul, ortaokul ve liseye giden ve belediyemizden eğitim yardımı alan 18 bin öğrencimizin eğitim yardımlarını ödemeye devam ediyoruz. Evde kalan hemşerilerimiz ile dijital platformlarda bir araya gelmeye, onlarla söyleşiler yapmaya doğrudan iletişim içerisinde olmaya özen gösteriyoruz.”